Sociaal bemiddelaar moet conflict over hoofddoekenverbod ontmijnen

Sociaal bemiddelaar moet conflict over hoofddoekenverbod ontmijnen

Burgemeester Nadia Sminate. Foto: jhp

Londerzeel -

Een sociaal bemiddelaar moet het gemeentebestuur en de vakbond op één lijn proberen te krijgen over een eventueel hoofddoekenverbod voor het gemeente- en OCMW-personeel. Burgemeester Nadia Sminate (N-VA) wil zo’n verbod invoeren.

De discussie tussen de gemeente en de vakbond sleept al een jaar aan. Momenteel draagt geen enkel personeelslid van de gemeente of het OCWM een hoofddoek, maar burgemeester Nadia Sminate wil in het arbeidsreglement wel een verbod op hoofddoeken en politieke of religieuze symbolen laten opnemen. Het ACOD, de socialistische vakbond voor openbare diensten, is daarover niet te spreken. “Het goede nieuws tijdens de onderhandelingen vorig jaar was dat de vakbonden en het gemeentebestuur het over zowat alle artikels van het nieuwe arbeidsreglement eens werden”, zegt burgemeester Sminate. “Het neutraliteitsprincipe wil de vakbond echter niet ingevoerd zien. Wij willen het dragen van religieuze of politieke tekens en voorwerpen tijdens de diensturen verbieden voor het personeel van de gemeente en het OCMW”, zegt Sminate nog. In Londerzeel draagt niemand van het gemeente- of OCMW-personeel een hoofddoek. “We willen dat ook zo houden”, zegt de burgemeester. “Vandaar dat we duidelijkheid willen scheppen met een verbod hierop in het arbeidsreglement.”

Sectorsecretaris Anne Schuermans van het ACOD verklaarde eerder al dat haar vakbond het belangrijk vindt “dat mensen hun werk doen, ongeacht hoe ze eruitzien”.

Of gemeente en vakbond via sociale bemiddeling tot een akkoord kunnen komen, valt nog af te wachten. In sommige steden en gemeenten is een gedeeltelijk verbod ingevoerd, waarbij verschil wordt gemaakt tussen personeelsleden die in contact komen met de bevolking en diegenen waarbij dat niet het geval is.

Discriminatie

Burgemeester Nadia Sminate ziet zo’n onderverdeling echter niet zitten. “De enige dienst in Londerzeel waarvan het personeel niet in contact komt met de inwoners, is de personeelsdienst en daar werken vier mensen. Die zouden dan een andere toepassing van het arbeidsreglement krijgen dan de driehonderd andere personeelsleden. Dat is discriminatie.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio