Politierechter sprak al zijn zwaarste straf ooit uit tegen hem, en nog heeft deze onverbeterlijke wegpiraat niets geleerd

Politierechter sprak al zijn zwaarste straf ooit uit tegen hem, en nog heeft deze onverbeterlijke wegpiraat niets geleerd

Het strafblad van Benjamin D. is een boek dik. Foto: bfs

Sint-Niklaas -

De politierechter in Sint-Niklaas heeft de celstraf van wegpiraat Benjamin D. gisteren nog verhoogd met vier jaar en negen maanden. De reden: onverzekerd rijden tijdens een rijverbod. Inbreuken waarvoor hij vorige maand ook al eens zeven jaar cel kreeg.

Met het strafblad van Benjamin D. kan al een riante villa worden behangen. De voormalige garagehouder, die officieel gedomicilieerd is in Belsele maar tot voor zijn aanhouding om de haverklap van verblijfplaats veranderde, is al sinds hij een voet op het gaspedaal kan zetten een vaste klant in de politierechtbanken. Daar stond hij terecht voor dronken sturen, rijden tijdens een rijverbod, ongevallen, vluchtmisdrijf, onverzekerd rijden, gesjoemel met vervangwagens en een hele reeks andere inbreuken. De straffen bleken geen indruk te maken, want de man bleef onverstoord met de wagen rijden.

Sturen tijdens rijverbod

In januari was de maat vol voor politierechter Peter D'Hondt. Hij veroordeelde Benjamin D. tot zeven jaar cel, een monsterboete van 60.400 euro en een halve eeuw rijverbod. Meteen de hoogste straf die hij tijdens zijn carrière al had uitgesproken. Ook de onmiddellijke aanhouding van de garagist werd bevolen. Het zou uiteindelijk drie weken duren voor hij zich spontaan zou aanmelden bij de gevangenis.

Wie dacht dat daarmee het hoofdstuk was afgesloten, had het gisteren in de politierechtbank van Sint-Niklaas bij het verkeerde eind. De hardleerse chauffeur moest er opnieuw terechtstaan. Op 9 september 2016 zette de politie van Sint-Niklaas zijn auto aan de kant. Na controle bleek de auto van D. niet gekeurd of verzekerd te zijn, en hij geen identiteitskaart bij. Toen de agenten konden achterhalen dat het om Benjamin D. ging, bleek meteen dat hij een rijverbod had en lichamelijk ongeschikt was verklaard om nog te sturen.

Opnieuw ongeschikt verklaard om te rijden

Bij een nieuwe controle in mei vorig jaar werd de auto van D. opnieuw uit het verkeer gehaald. De wagen bleek niet ingeschreven of verzekerd te zijn. Benjamin D. zat niet achter het stuur, maar werd als eigenaar van de auto wel verantwoordelijk gesteld.

Voor alle feiten samen werd D. veroordeeld tot een nieuwe celstraf van vier jaar en negen maanden, 20.990 euro boete en een rijverbod van twintig jaar. Hij werd ook voor de zoveelste keer voorgoed ongeschikt verklaard om nog te rijden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees