Vrouw “in shock” wanneer ze met krukken op glad kruispunt valt, maar hulp komt uit onverwachte hoek

Vrouw “in shock” wanneer ze met krukken op glad kruispunt valt, maar hulp komt uit onverwachte hoek Video: Facebook

Niet meer dan een logisch gebaar. Zo reageerde buschauffeur Michael Karges op zijn daad die hij eerder deze maand verrichte in het Amerikaanse Milwaukee County. Toen hielp hij een vrouw op krukken terug recht na een val en bleef hij haar een tijdlang bijstaan. Voor vele kijkers waren de beelden van zijn erg barmhartig gedrag in ieder geval hartverwarmend.

De bewakingsbeelden die gepaard gingen met de goede daad, staan sinds vorige week op de Facebook-pagina van Milwaukee County Transit System. Karges, een chauffeur van het bedrijf, was op dat moment zijn route aan het volgen op de besneeuwde wegen toen hij even aan een kruispunt moest stilstaan. Ondertussen kreeg de vrouw op krukken de kans om over te steken.

“Net voor het fout zou lopen, vroeg ik me al af wat ze op een dag als deze buiten aan het doen was”, vertelde hij. Het was immers aan het sneeuwen en erg glad, waardoor een incident niet ver om de hoek loerde. Kort daarna zat de vrouw al dik in de problemen. Op het midden van de weg viel ze hard tegen de grond en kon ze niet op eigen krachten terug rechtstaan.

“Ik besefte onmiddellijk dat ik haar moest helpen, ze leek in shock”, klonk het achteraf bij Karges. Hij voegde toen ook de daad bij het woord. Hij parkeerde zijn bus, en amper enkele seconden later was hij bij de dame om haar terug op de been te helpen. Ook een passagier kwam uit de bus gestapt om te helpen waar nodig. “Het zegt veel over onze maatschappij. Er bestaan zorgzame mensen, en een van hen heeft toen eveneens gereageerd.”

Verdwaald jongetje

De mannen hielpen haar niet enkel terug rechtstaan op het kruispunt. Ook nadien bleven ze nog een tijdlang de vrouw begeleiden om er zeker van te zijn dat ze niet opnieuw ten gronde zou gaan. Pas toen ze weer veilig richting haar bestemming kon stappen, lieten ze haar alleen achter.

Karges is inmiddels bijna twintig jaar buschauffeur voor de vervoersdienst. Ook in 2009 kreeg hij al eens publiekelijk schouderklopjes vanwege zijn voorbeeldig gedrag. Toen kon hij ervoor zorgen dat een verdwaald jongetje terug bij zijn ouders terechtkwam. Voor de man zelf is alle lof overbodig. “Het maakt gewoon deel uit van onze job”, verklaarde hij. “We zijn als het ware de oren en ogen van de maatschappij, dus dan worden we op dagelijkse basis met zulke situaties geconfronteerd.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees