Stijn Vlaeminck (Studio Brussel) kampeert in ’t Kuipke: “Bal Pedal is de échte start van het wielerseizoen”

Stijn Vlaeminck (Studio Brussel) kampeert in ’t Kuipke: “Bal Pedal is de échte start van het wielerseizoen”

In ’t Kuipke wordt alles in gereedheid gebracht. Foto: foto’s FVV

Gent -

Het wielerseizoen start officieel met de Omloop Het Nieuwsblad, zaterdag, naast het SMAK. “Maar voor ons is de start vanavond al in ’t Kuipke”, zegt Stijn Vlaeminck van Studio Brussel. Bal Pedal moet straks een knaller van een feestje worden. “Compleet met klakskes en bidons.” En met onder meer De Ideale Wereld voor de draaitafels”

Studio Brussel en koers. De radiozender lijkt een betere match te hebben met Rock Werchter en Tomorrowland. Maar dat spreekt Stijn ­Vlaeminck tegen. Hij is de vliegende reporter van de jongerenzender en de man in het spoor van de koers. “Wielrennen lééft bij de jeugd”, zegt hij. “Dat merk je in alles. Loop eens door Gent: overal bars die bezig zijn met wielrennen, jongens en meisjes in gewone kledij die op koersfietsen rondrijden … De interesse in koers is gigantisch.”

Die jongeren worden vanavond opgewarmd voor de Omloop Het Nieuwsblad en de rest van het wielerseizoen met een party in ’t Kuipke. “Alles wordt in een sfeertje van koers ondergedompeld”, zegt Vlaeminck, die vanavond vrij krijgt. “Ik ga een pintje drinken met onze luisteraars.”

Op het podium wel een pak toppers: onder meer StuBru-stem Eva De Roo, Van Echelpoel, dj Yolotanker en Discobar A Moeder moeten ’t Kuipke straks laten dansen. En dan zijn er nog de heren van De Ideale Wereld. “Dat is een beetje een mysterie. Ik denk dat we pas op het moment zelf zullen weten wat die van plan zijn.”

Theuns of Benoot?

Vlaeminck blijft wel drie dagen in en rond ‘t Kuipke. “Vanavond is er de voorstelling van alle koersen van Flanders Classics en daarna het feest. Morgen repeteren we de ploegenvoorstelling. En zaterdag is het dan zo ver: dan wordt gekoerst in Vlaanderen. Samen met Linde Merckpoel zal ik in ’t Kuipke de ploegen en de renners voorstellen aan het publiek. Vorig jaar hebben we dat voor het eerst gedaan in Antwerpen, bij de start van de Ronde Van Vlaanderen. Sindsdien wil Wouter Vandenhaute ons er altijd bij hebben. Onze manier maakt het allemaal een beetje jonger.”

Of hij een pronostiek heeft voor de Omloop Het Nieuwsblad? “Ik heb Greg Van Avermaet bezig gezien in Oman, ik denk dat een drie op drie er wel in zit. Maar het liefst heb ik dat een Gentenaar zaterdag wint. Edward Theuns, of nog liever: Tiesj Benoot.”

www.balpedal.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio