Bordeel in Brabantdam heropent tegen zin van burgemeester

Bordeel in Brabantdam heropent tegen zin van burgemeester

Daniël Termont probeert al jaren enkele bars in de Belgradostraat te sluiten, maar beet steeds in het zand. Club Cupido op de hoek van de Brabantdam is vernieuwd en heropent volgende week. Foto: fvv

Gent -

Club Cupido, een in het oog springend huis van plezier in de Brabantdam, gaat volgende week weer open. De burgemeester had het liever anders gezien.

Club Cupido is door zijn ligging op de hoek van de Belgradostraat en de Brabantdam misschien wel het meest in het oog springende bordeel in Gent. Na een maandenlange renovatie heropent de zaak op 2 maart haar deuren voor de klanten.

“Toen ik het in juni overnam van een beruchte figuur uit de rosse buurt, was het een stal”, zegt de zaakvoerder uit Laarne die anoniem wenst te blijven. “Er zullen nog altijd vier meisjes overdag werken en vier ’s nachts. Maar ik heb het helemaal omgevormd tot een zaak met klasse. Een goede zaak voor de opwaardering van de rosse buurt.”

Die ‘upgrade’ kan het Gentse prostitutiekwartier wel gebruiken, vindt hij. Voorts vindt ook deze ondernemer zich een slachtoffer van het circulatieplan. “Het is zo duidelijk dat het mobiliteitsplan bewust is uitgetekend om de rosse buurt kapot te maken. Toegegeven, het is een goede zaak dat de boomcars nu wegblijven, maar het is voor klanten bijna onmogelijk geworden om hier nog met de auto te rijden.”

Wie alvast niet tevreden is met de heropening van de Cupido, is burgemeester Daniël Termont (SP.A). Sinds 2015 probeerde hij de tent ettelijke keren te sluiten. “Door een lacune in de wetgeving is er geen enkele manier waarop de burgemeester het sluitingsbevel kan afdwingen”, luidt het op het kabinet van de burgemeester. Waardoor de uitbater zijn bordeel daags na een sluiting telkens weer kon heropenen. “Omdat dit kat-en-muisspelletje niet langer houdbaar was, was de enige resterende mogelijkheid om naar de rechter te stappen”, zegt de Stad.

De kortgedingrechter volgde de Stad niet. De zaak is nu hangende in hoger beroep. “Ik heb aan het kabinet van de burgemeester gevraagd om eens samen te zitten, maar ik wacht nog altijd op een telefoontje”, zegt de uitbater van Club Cupido.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees