Bakker die gezin uit brand in de running voor medaille voor moed en zelfopoffering

Bakker die gezin uit brand in de running voor medaille voor moed en zelfopoffering

David De Mey bij het uitgebrande huis. Foto: ssj

Liedekerke -

Het gemeentebestuur van Liedekerke en het Carnegie Hero Fund willen de bakker David De Mey onderscheiden voor zijn heldhaftige daad. Begin deze maand redde hij drie mensen uit een woningbrand.

LEES OOK: David beukt deur in om gezin uit brandende woning te halen: “Dochter droeg ik op mijn rug naar buiten”

Op dinsdag 6 februari brak er omstreeks 5.30 uur ’s ochtends een hevig brand uit in een woning in de Poortstraat. Bakker David De Mey die iets verderop een bakkerij uitbaat, stond klaar om op ronde te vertrekken toen hij als eerste de vlammen opmerkte. Omdat hij vermoedde dat de bewoners nog binnen waren, begon hij enorm veel lawaai te maken en op de deur te kloppen. Omdat er geen reactie kwam, trapte hij de deur in en ging hij in de brandende woning op zoek naar de bewoners. Al snel vond hij de vrouw die hij naar buiten kon begeleiden. Nadien ging hij terug naar binnen op zoek naar de dochter en de man. Uiteindelijk slaagde David erin om de dochter op zijn rug naar buiten te dragen.

Huldiging tijdens gemeenteraad

Het Liedekerkse gemeentebestuur wil nog een stap verder gaan en contacteerde het Carnegie Hero Fund. Samen met hen werd een procedure opgestart om de held te laten onderscheiden. “Niet iedereen komt zomaar in aanmerking voor het Carnegie Hero Fund”, zegt Ann Ancaer van de gemeente Liedekerke. “Om een onderscheiding te bekomen moet je je leven aan een ernstig en dreigend gevaar hebben blootgesteld om iemand te redden. De gemeente heeft David De Mey nu voorgedragen aan het Fonds. Of zijn voordracht nu goedgekeurd wordt of niet, het gemeentebestuur wil David nogmaals danken voor de heldendaad.”

Van zodra de procedure rond is zal David De Mey tijdens een zitting van de gemeenteraad gehuldigd worden voor zijn daden met een medaille.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees