Jongetje (2) sterft in lift: elf eigenaars krijgen opschorting

Jongetje (2) sterft in lift: elf eigenaars krijgen opschorting

Foto: Shutterstock

Antwerpen -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft elf eigenaars van een appartementsgebouw aan de Charlottalei in Antwerpen een opschorting gegeven voor de onopzettelijke dood van een 2-jarig jongetje. Het slachtoffer was met zijn voet geklemd geraakt tussen de liftkooi en de wand van de liftkoker. Een deskundige stelde 48 risicopunten vast bij de lift.

De vader van het slachtoffer wilde op 4 mei 2016 even langsgaan bij kennissen die op de tweede verdieping van het gebouw woonden. Hij nam met zijn zoontje de lift, maar ter hoogte van de eerste verdieping liep het fout. Het jongetje stapte naar voren en kwam met zijn voet in de opening tussen de liftkooi en de kokerwand terecht. De lift klom verder omhoog en het slachtoffer raakte verbrijzeld.

Uit het verslag van de gerechtsdeskundige bleek dat de lift 48 risicopunten vertoonde. De onderhoudsfirma had herhaaldelijk op de mankementen gewezen en een controledienst had een maand voor de feiten nog gewaarschuwd dat de lift niet meer veilig gebruikt kon worden. De rechtbank oordeelde dat de eigenaars nalatig waren geweest.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees