Beauty

Daarom post deze vrouw enkel nog profielfoto’s: "Grote neuzen zijn al te lang een taboe"

Daarom post deze vrouw enkel nog profielfoto’s: "Grote neuzen zijn al te lang een taboe"

Foto: Twitter/ Radhika Sanghani

Journaliste Radhika Sanghani heeft via sociale media een sensibiliseringscampagne gelanceerd die haar persoonlijk nauw aan het hart ligt. Zo wil ze met #SideProfileSelfie vrouwen met 'grotere' neuzen overhalen om profielfoto's van zichzelf te posten. Volgens haar zijn grote neuzen tegenwoordig het laatste taboe dat nog niet doorbroken werd.

Dinsdag lanceerde de freelance journaliste Radhika Sanghani een opmerkelijke campagne op Twitter. Met #SideProfileSelfie wil ze vrouwen die zich nogal onzeker voelen over hun 'grotere neus' stimuleren om profielfoto's te posten. Zo hoopt ze aan te tonen dat grotere neuzen net zo mooi zijn als neuzen met een standaardgrootte.

In het Britse tijdschrift Grazia schreef de journaliste hierover het volgende: "In onze maatschappij zijn grote neuzen al te lang een taboe. Tijden veranderen en schoonheid wordt alsmaar diverser. Op de catwalks maken modellen met een maatje meer steeds vaker hun opwachting, in Hollywood worden alle rassen steeds beter vertegenwoordigd en het is niet langer ongewoon dat een model met een beperking of een huidaandoening in grote reclamecampagnes verschijnt. Desondanks heb ik het gevoel dat grote neuzen het enige taboe zijn dat nog niet werd doorbroken. Dat is niet correct. We hebben verandering nodig."

Ook die boodschap bracht ze bij het lanceren van haar campagne via Twitter over: "Doorbreken van het taboe van grote neuzen met mijn nieuwe campagne #SideProfileSelfie. Laat ons niet langer onze neuzen haten, omdat ze geen kleine, poezelige neusjes zijn en laat ons van hen te leren houden door foto's te delen.

 

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees