Kuros Zulte Vobog Heren zet rechtstreekse concurrenten voor de titel op veilige achterstand

Kuros Zulte Vobog Heren zet rechtstreekse concurrenten voor de titel op veilige achterstand

Foto: LEZ

Deinze / Zulte - Dinsdagavond stonden Sferos Deinze en Kuros Zulte Vobog Heren tegenover elkaar in een match, waarbij de inzet de (virtuele) kampioenstitel was. De wedstrijd werd gespeeld in zaal Ten Hove in Astene.

De eerste set was een nek-aan-nek gevecht, dat uiteindelijk werd gewonnen door Kuros Zulte Heren met 23-25. De tweede set op dezelfde manier tot Kuros Zulte een kloof van een aantal punten kon slaan en dus ook de tweede set binnenhaalde met 19-25 winst.

In de derde set kwam de strijdlust van de heren van Sferos Deinze boven en zij haalden zo de derde set binnen met 25-18. Deze gewonnen set gaf de thuisploeg energie maar toch slaagde Kuros Zulte erin de vierde set en meteen de wedstrijdwinst naar zich toe te trekken, al gebeurde dat met  een miniem verschil: 23-25 te winnen. Zulte won dus met  1-3.

De toeschouwers konden genieten van een sfeervol potje volleybal tussen twee ploegen die duidelijk hun plaats in de rangschikking waard zijn.  Door deze winst verzekert Kuros Zulte Heren zich van een virtuele kampioenstitel met vier punten voorsprong op de tweede in de rangschikking,  Cosmos Wontergem,  en vijf punten voorsprong op de derde in de rangschikking, Sferos Deinze.

Mathematisch gezien, met nog vier resterende wedstrijden, zou de titel dus binnen moeten zijn voor Kuros Zulte Heren Vobog-ploeg.

De Vobog-competitie in deze reeks eindigt eind maart. De spelers van Kuros Zulte Heren zijn dank zij de belofte van een BBQ van hun ploegverantwoordelijke gemotiveerd om geen steken meer te laten vallen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio