Beauty

Deze paspoppen hebben sproetjes, vlekken en striemen

Deze paspoppen hebben sproetjes, vlekken en striemen

Foto: Facebook/ Misguided

Het Britse kledingmerk Misguided heeft een nieuwe paspoppenreeks voor hun winkels onthuld die vrouwen van verschillende nationaliteiten met daarbovenop striemen, sproetjes en vitiligo vertegenwoordigt. Zo wil het merk aantonen dat schoonheid niet slechts één gezicht heeft, maar veel verschillende vormen kan aannemen.

Enkele maanden geleden werd het Britse kledingmerk Misguided nog geprezen omwille van een reclamecampagne waarin enkel ongeretoucheerde beelden werden gebruikt en nu oogst het merk opnieuw veel lof met een nieuwe paspoppencollectie. De paspoppen in kwestie vertegenwoordigen een bredere laag van de internationale vrouwelijke bevolking met verschillende huidtypes.

Zo zijn er donkere paspoppen met vitiligo, een huidziekte waarbij melkwitte pigmentvlekken op de huid ontstaan, paspoppen met sproetjes en striemen en zelfs paspoppen met een tikka of rode stip ter bescherming tegen het boze oog op het voorhoofd. Momenteel staan de paspoppen in een winkel in Kent en Londen uitgestald.

De reacties van het grote publiek op sociale media spreekt boekdelen. Zo haalt één Twittergebruik het volgende aan: "Paspoppen die eruitzien zoals vrouwen! Je bent fantastisch, lieverd!" of zoals een andere Twitteraar aanhaalt: "Het feit dat Misguided hun paspoppen realistisch maakt, zorgt dat ik nog meer van het merk hou".

Al is er ook een enkeling die zich de vraag stelt waarom het merk niet meteen ook koos voor paspoppen in verschillende kledingmaten: "Leuk om te zien dat Misguided paspoppen heeft met sproetjes, striemen ... maar waar blijven de exemplaren die geen maatje 0 hebben". Vorig jaar in mei toonde een studie van de University of Liverpool immers nog aan dat het merendeel van de paspoppen het lichaamstype van een 'ernstig ondervoede vrouw' heeft.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees