Inspiratiesessies over de fusiestad

Inspiratiesessies over de fusiestad

Prof. John Lievens (UGent) Foto: www.deinze.be

Deinze / Nevele - In maart, april en mei organiseren Deinze en Nevele vijf inspiratiesessies met sprekers over verschillende thema’s. Zo wil men te weten komen welke koers de nieuwe fusiestad zou moeten varen op het vlak van vrijetijdsbesteding, digitale uitdagingen, welzijn en sociaal beleid, stads- en plattelandsontwikkeling en economische ontwikkelingen. Vorige maandag had de eerste sessie plaats in dienstencentrum Leiespiegel in Deinze, met Prof. Herwig Reynaert van UGent als spreker. Dinsdag 13 maart heeft de volgende sessie plaats in Landegem. Prof. John Lievens van UGent heeft het dan over vrijetijdsbesteding in de nieuwe fusiestad.

Iedere inspiratieavond bestaat uit twee delen. In het begin van de avond tracht een spreker alle aanwezigen te inspireren. We werpen een blik op de toekomst en denken verder dan onze huidige grenzen. We doen ideeën op. Ideeën over samen wonen, werken, ontspannen, … in een leefbare stad.

Daarna stellen we zelf vragen en zoeken we antwoorden. Wat werkt wel en niet in onze stad? Hoe kunnen we iets verwezenlijken? Wat vinden we belangrijk voor de toekomst? Op het einde van de avond kan je zelf enkele voorstellen naar voren brengen.

Programma

  • Dinsdag 13 maart om 19.30 u in de Klaproos, Stationsstraat 20, Landegem: ‘Vrijetijdsbesteding ‘ met spreker Prof. John Lievens van UGent.
  • Dinsdag 17 april om 19.30 u in de Klaproos, Stationsstraat 20, Landegem: ‘Digitale uitdagingen’ met spreker: doctoraatsonderzoeker Mathias Van Compernolle van imec-mict-UGent.
  • Dinsdag 8 mei om 19.30 u in dienstencentrum Leiespiegel, Brielstraat 2, Deinze: ‘Stads- en plattelandsontwikkeling’ met spreker Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck.
  • Donderdag 24 mei om 19.30 u in dienstencentrum Leiespiegel, Brielstraat 2, Deinze: ‘Economische ontwikkelingen’ met spreker Prof. Jonathan Holslag van VUB.

Alle inwoners en iedereen die een steentje wil bijdragen aan de opbouw van de nieuwe fusiestad zijn van harte welkom na inschrijving op www.fusiedeinzenevele.be/inspiratiesessies.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio