Update

Inspiratiesessies over de fusiestad

Inspiratiesessies over de fusiestad

Jonathan Holslag Foto: RR

Deinze / Nevele - De voorbije maanden organiseerden Deinze en Nevele inspiratiesessies met sprekers over verschillende thema’s. Zo wilde men te weten komen welke koers de nieuwe fusiestad zou moeten varen op het vlak van vrijetijdsbesteding, digitale uitdagingen, welzijn en sociaal beleid, stads- en plattelandsontwikkeling en economische ontwikkelingen. Op donderdag 24 mei komt Prof. Jonathan Holslag van de VUB langs in dienstencentrum Leiespiegel voor de laatste sessie. Die gaat over 'Economische ontwikkelingen' en begint om 19.30 u. Voor de uitgestelde sessie met Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck moet nog een nieuwe datum gezocht worden.

Elk van de inspiratieavonden bestaat uit twee delen. In het begin van de avond tracht een spreker alle aanwezigen te inspireren. We werpen een blik op de toekomst en denken verder dan onze huidige grenzen. We doen ideeën op. Ideeën over samen wonen, werken, ontspannen, … in een leefbare stad.

Daarna stellen we zelf vragen en zoeken we antwoorden. Wat werkt wel en niet in onze stad? Hoe kunnen we iets verwezenlijken? Wat vinden we belangrijk voor de toekomst? Op het einde van de avond kan je zelf enkele voorstellen naar voren brengen.

Alle inwoners en iedereen die een steentje wil bijdragen aan de opbouw van de nieuwe fusiestad zijn van harte welkom na inschrijving op www.fusiedeinzenevele.be/inspiratiesessies.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio