Food

Op Schiphol kan je een pizza laten bezorgen terwijl je op je vliegtuig wacht

Op Schiphol kan je een pizza laten bezorgen terwijl je op je vliegtuig wacht

Foto: Schiphol

In de luchthaven van Schiphol hoef je geen honger meer te lijden terwijl je op je vliegtuig zit te wachten. Voortaan bestel je er gemakkelijk jouw favoriete maaltijd bij maaltijdbezorger Deliveroo, die jouw bestelling binnen het kwartier aan je gate komt afleveren. Het pilootproject geldt momenteel wel enkel voor pier E.

Wie niet tuk is op luchthavenmaaltijden en toch snel last krijgt van een hongertje, kan in Schiphol een maaltijd laten leveren door Deliveroo. De maaltijdbezorger werkt voor dit pilootproject samen met cateraar HMSHost International en maakt het zo mogelijk voor passagiers om via hun smartphone binnen het kwartier drankjes en maaltijden te laten bezorgen aan hun gate.

"Schiphol is altijd op zoek naar manieren om hun klanten optimaal te bedienen", verklaart Tanja Dik, directeur van consumentenproducten -en diensten van Amsterdam Airport Schiphol. "Dit is een extra dienst die we hen willen aanbieden. Passagiers brengen immers relatief veel tijd door aan hun gate en hoewel we ter plekke ook andere cateringdiensten aanbieden, is niet alles er beschikbaar."

Hoewel het pilootproject momenteel enkel geldt voor pier E, wordt deze dienst mogelijk in maart ook uitgebreid naar pier D. Ook vanuit het Mercure Hotel, dat zich in vertrekhal 3 bevindt, kunnen maaltijdbestellingen worden gedaan. Het proefproject loopt tot eind maart, waarna een uitgebreide evaluatie volgt. Schiphol is de eerste luchthaven in Europa dat met individuele maaltijdbestellingen voor passagiers werkt.

 

 

 

Corrigeer