Een wit plafond is veilig, maar een gekleurd plafond is hip

© *

© *

© *

© *

© *

© *

© *

© *

© *

1 / 9
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Bij de inrichting van je droomwoning sta je nauwelijks stil bij wat je met je plafond wil aanvangen. Meestal krijgt het zelfs enkel een likje witte verf, maar daar komt nu verandering in. Statement plafonds zijn hipper dan ooit.

VVA

Vind je een wit plafond maar saai? Gooi er dan een kleurtje tegenaan. In woningen met donkere muren kies je beter voor lichtgekleurde plafonds, in woningen met lichte muren mag je best experimenteren met donkerdere kleuren. Donkere plafonds staan overigens garant voor een dramatisch effect en zorgen ervoor dat de plafonds visueel minder hoog lijken.

(Foto's: interieurmood.blogspot.nl, vtwonen.nl, elle.se, vwartclub.com, roomed.nl, domino.com en studiohaus.in)

Beton heeft zijn plaatsje in de hedendaagse woningbouw al ruimschoots veroverd, en ook plafonds in (sier)beton zijn populair. En hoewel een betonnen plafond in eerste instantie eerder thuishoort in een woning met industrieel karakter, integreert dit veelzijdige materiaal zich ook perfect in andere designstijlen.

(Foto's: archilovers.com, interiorcollective.com en frenchyfancy.com)

Wie dacht dat een plafond uit hout oubollig is, heeft het compleet bij het verkeerde eind. Want hoewel interieurontwerpers al in de jaren vijftig driftig met houten plafonds in de weer gingen, zijn er tegenwoordig legio mogelijkheden met hout, van rustiek tot hypermodern.

(Foto's: figr.com.au, domino.com, ilovebokkie.blogspot.com en zincblogg.blogspot.no)

Mag het tenslotte nog iets meer of extravaganter zijn? Ook prints doen het goed op plafonds. Zo kan je je plafond behangen met je favoriete behangpapiertje of kan je met borstel en verf aan de slag. In kinderkamers mag het allemaal nog ietsje creatiever. Plafonds met circustentstreepjes zorgen voor een speelse en vrolijke sfeer.

(Foto's: homeadore.com, casaebagno.it en designsponge.com)

Aangeboden door onze partners

Meer lifestyle

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie