Slordige dief maakt het politie wel heel erg makkelijk

Slordige dief maakt het politie wel heel erg makkelijk
Geraardsbergen -

De 39-jarige Jarry W. was niet meteen erg voorzichtig toen hij op 24 november vorig jaar in de kunstacademie in Geraardsbergen een diefstal pleegde. Hij ging toen in een kantoor aan de haal met onder meer twee laptops, een Ipod, een camera en een rugzak.

Pas twee weken later werd in dat kantoor een vreemde map aangetroffen. In die map zaten documenten op naam van de beklaagde, die zich nu voor de correctionele rechtbank in Oudenaarde moest verantwoorden.

Jaar cel

Aanvankelijk ontkende hij de diefstal, maar uiteindelijk gaf hij de feiten toch toe. “Het was de bedoeling om mijn dochter in de kunstacademie in te schrijven. Maar niemand was aanwezig en ik zag dat de deur van een kantoor open was”; verklaarde de beklaagde. “De gelegenheid maakt de dief”, vulde zijn advocaat aan.

Het parket vordert een gevangenisstraf van een jaar. De man telt al vijf correctionele veroordelingen en liefst 25 veroordelingen van de politierechtbank. “De tijd van de cadeaus is voorbij”, benadrukte rechter Jurgen Coppens, die vonnist op 8 maart.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees