Tom Boonen legt aan onze man uit hoe hij zijn rol ziet bij Lotto-Soudal, en wat vindt Tiesj Benoot daar van?

Tom Boonen wordt ‘captain of cycling’ én adviseur van Lotto-Soudal. Dat klinkt vreemd, gezien Boonens jarenlange staat van dienst bij Patrick Lefevere en Quick Step. Boonen legt aan onze videoreporter Maarten Delvaux zelf uit waarom hij toch voor Lotto-Soudal heeft gekozen en wat hij er wil realiseren.

LEES MEER: Tom Boonen gaat aan de slag bij Lotto-Soudal: “Maar in de volgwagen zal je mij niet aantreffen”

Op zijn Boonens legde de Kempenaar uit hoe zijn rol er in de toekomst gaat uitzien. “Ik ga mij niet zozeer moeien met de voorbereiding, tenzij er grote fouten gebeuren”, aldus Boonen. “Maar ik heb in het verleden bij Lotto wel zaken gezien die fout liepen. We zitten nu aan het begin van een nieuw tijdperk, er zijn serieuze reorganisaties gaande binnen de ploeg. Paul (De Geyter, red) heeft me gepolst of ik mijn steentje hiertoe wilde bijdragen, om ervoor te zorgen dat renners voor elkaar door een vuur zouden gaan in de toekomst.”

Het mag duidelijk zijn: Tom Boonen wil wel degelijk zijn stempel drukken op het toekomstige Lotto-Soudal, zonder een dagelijks engagement aan te gaan. In de volgwagen gaan we hem zeker niet zien.

En wat vindt Tiesj Benoot van zijn nieuwe mentor?

Tiesj Benoot is één van de kopmannen bij Lotto-Soudal. Wat vindt hij van de komst van Boonen?

“Het is een goede zaak, natuurlijk”, aldus de Gentenaar. “Ik heb hem als renner leren kennen op het EK en het WK, telkens een bijzondere ervaring. Ik kijk er wel naar uit, ik ben nog altijd maar 23 jaar en zal nog veel van hem kunnen leren.”

LEES OOK: Lichtgewicht Tiesj Benoot is klaar voor het voorjaar: “Meerdere kopmannen, zo heb ik het graag”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.