Vijf meisjes van Start 65 willen met turnact de jury overtuigen

Amélie, Lucie, Lila, Elin en Anaïs beginnen aan een groot avontuur in Belgium's Got Talent

Amélie, Lucie, Lila, Elin en Anaïs beginnen aan een groot avontuur in Belgium's Got Talent

De Lillies doen mee aan Belgium's Got Talent. Foto: idh

Halle / Beerse / Beersel / Sint-Pieters-Leeuw -

Vijf meisjes uit Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Beersel wagen hun kans in de nieuwe reeks van Belgium's Got Talent met een energieke turnact.

Deze week keert dé talentenjacht van Vlaanderen, Belgium's Got Talent, terug naar het scherm. Veertien weken lang gaat de jury met An Lemmens, Niels Destadsbader, Stan Van Samang en Dan Karaty op zoek naar de opvolgers van het dansfenomeen Baba Yega.

Opnieuw schreven honderden kandidaten in, waaronder ook de Lillies uit Buizingen. “Eigenlijk wonen we in Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Lot, maar we zijn allemaal lid van turnclub Start 65 in Buizingen waar we samen aan wedstrijdturnen doen. En we kunnen elkaar niet missen want we zijn echte dikke vriendinnen”, tateren Amélie (11), Lucie (11), Lila (10), Elin (11) en Anaïs (10) er vrolijk op los. “We turnen al een vijftal jaar samen, gemiddeld zo'n vijftien uur per week.”

Fans

“Het idee om eens mee te doen aan Belgium's Got Talent komt van onze mama”, verklappen de tweeling Amélie en Lucie. “Ze leidt een dansgroep en nam met haar dansers ooit eens deel. Zo vond het zo'n fijne ervaring dat ze vroeg of wij ook eens geen zin hadden in zo'n avontuur. Wij zagen dat wel zitten en onze vriendinnen ook. We waren allemaal al fan van Belgium's Got Talent. We volgden het op televisie maar dat we daar nu zelf zouden staan, dat hadden we eigenlijk nooit gedacht.”

De Lillies brengen uiteraard een wervelende gymnastiekact, doorspekt met danschoreo's en humor. Ze geven de schattigheidsfactor in de wedstrijd meteen een stevige boost. “De mama van Amélie en Lucie stak de act in elkaar waar we uiteraard heel veel voor geoefend hebben. Andere mama's zorgden voor onze kostuums. Vooral ons kapsel valt op. Het lijkt wel alsof ons haar is ontploft”, gniffelt het vijftal. “We hadden heel veel stress bij de opnames maar eens we op het podium stonden viel alle spanning plots weg.”

INFO

Wie wil zien hoe de Lillies het er van af brachten, moet vrijdag kijken op VTM

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio