Dieven tuk op Peugeot 308 GT Line: “Auto stelen duurt amper 6 minuten”

Dieven tuk op Peugeot 308 GT Line: “Auto stelen duurt amper 6 minuten”

Dieven hebben het blijkbaar gemunt op dit type wagen: de Peugeot 308 GT Line.

Zwalm / Gavere -

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een dure Peugeot gestolen van een oprit op de Noordlaan. Opvallend genoeg werd enkele weken geleden exact hetzelfde type wagen gestolen in Gavere.

Het Zwalmse slachtoffer V.N.K is autohandelaar, maar de gestolen Peugeot 308 GT line was een privévoertuig. Met een aankoopprijs van 34.000 euro zeer duur bovendien. V.N.K is zeker dat de daders gericht op zoek waren. Hij heeft camerabeelden van de diefstal en twijfelt niet dat het om een professionele bende gaat.

Dieven met laptop om de hals

“Toen ik de diefstal vaststelde, heb ik onmiddellijk onze camerabeelden bekeken en die laten niets aan de verbeelding over. Twee mannen stapten omstreeks 01.30 uur onze oprit op en in geen tijd hadden ze de deur van de wagen open. Terwijl ze instappen, is duidelijk te zien hoe een van de twee een soort laptop om de hals droeg. Volgens mij was dat een apparaat waarmee ze de motor aan de praat konden krijgen. Op nog geen zes minuten tijd was het prijs en reden ze rustig onze oprit af alsof er niets gebeurd was. De politie is langs geweest maar veel meer dan de inbraak vaststellen konden ze niet doen. Ik denk niet dat ik mijn wagen ooit nog terugzie.”

Opvallende gelijkenis

Dat het om een professionele bende gaat, leidt V.N.K. niet enkel af aan het gemak waarmee de daders hun slag sloegen, maar ook aan het feit dat enkele weken geleden exact hetzelfde type wagen werd gestolen in Baaigem bij Gavere, op nog geen 10 kilometer van waar zijn voertuig gestolen werd. “Mijn vrouw heeft de diefstal kenbaar gemaakt op de sociale media in de hoop onze wagen op het spoor te komen en nog geen dag later stond hier het slachtoffer uit Baaigem aan de deur. Om te zeggen dat hem zes weken geleden net hetzelfde was overkomen. Ook bij hem werd niet eerst ingebroken om aan de sleutels te geraken en waren er achteraf nergens sporen terug te vinden.”

Camerabeelden zijn aanknopingspunt

Zowel bij politiezone Brakel (Zwalm) als Schelde-Leie (Baaigem) laat men weten nog niet eerder geconfronteerd te zijn met dit soort diefstallen. “Gezien de opvallende gelijkenissen en de professionele aanpak kan het inderdaad om een bende gaan, maar daarover bestaat momenteel geen zekerheid”, klinkt het bij beide korpsen. “Dankzij de camerabeelden in Zwalm hebben we een aanknopingspunt, hopelijk levert dat een spoor op.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio