Buurtbewoners tevreden over vernieuwde dorpskern, “maar hopelijk komt er nog een voedingswinkel bij”

Buurtbewoners tevreden over vernieuwde dorpskern, “maar hopelijk komt er nog een voedingswinkel bij”

“Ik hoop voor de lokale ondernemers dat de werken één dezer dagen afgerond worden”, zegt Erik Rapoye. Foto: bfr

Dentergem -

De dorpskern van Oeselgem is bijna helemaal vernieuwd. Terwijl het nog wachten is op de laatste stukjes van de nieuwe wegbedekking, hoopt buurtbewoner en gewezen bakker Erik Rapoye dat de nieuwe aanblik van het dorp weer een voedingswinkel kan aantrekken.

Er is geen bakkerij meer, geen slagerij, geen voedingswinkel en zelfs de Proxy Delhaize op de Wakkensesteenweg is al een tijdje geleden verdwenen. De bewoners van Oeselgem, een deelgemeente van Dentergem, moeten voor hun voedingswaren naar een nabijgelegen gemeente.

Erik Rapoye (73), die in het centrum van Oeselgem woont en er jarenlang bakker was, hoopt dat daar verandering in komt, nu de dorpskern bijna helemaal vernieuwd is. Het voorbije jaar werd er in verschillende centrumstraten een gescheiden rioleringsstelsel aangebracht. Tijdens die werken kreeg ook de dorpskern zelf een opfrisbeurt.

Parkeerplaatsen verdwenen

“Het Kerkplein is geslaagd, hoewel verschillende parkeerplaatsen verdwenen”, zegt Erik Rapoye die al dertien jaar geleden met pensioen ging. “Ik hoop dat de nieuwe dorpskern ook nieuwe ondernemers lokt. Restaurantjes en kappers zijn er wel, maar hier is geen enkele voedingszaak meer. Ik ben nog goed ter been en ga om boodschappen in Zulte of Wakken, maar voor anderen is dat niet zo evident.”

Roet in het eten

De werken in het centrum van Oeselgem werden opgesplitst in stukken. “Het eerste deel verliep vlot”, vertelt Rapoye nog. “Het laatste deel van de werkzaamheden, aan de Wakkensesteenweg, sleept langer aan. Ik hoop voor de lokale ondernemers dat de werken er één dezer dagen worden afgerond.”

De weergoden gooien echter roet in het eten. Enkele weken geleden was het te nat om de toplaag te gieten, nu is het te koud. “Wanneer de temperaturen weer stijgen, hebben we nog één dag nodig om alles in orde te brengen”, zegt burgemeester Koenraad Degroote (N-VA) die ook hoopvol uitkijkt naar het einde van de werken in de Dentergemse deelgemeente. “Dan is de dorpskernvernieuwing van Oeselgem helemaal een feit.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio