VrouwenvoetbalSuperleague - Amber MaximusAA Gent

“Batterijen opgeladen voor topper”

Gent / Glain / Liège / Rocourt / Bressoux / Jupille-sur-Meuse / Wandre / Grivegnée / Angleur / Chênée -

In de Superleague hervat AA Gent vanavond de competitie met een uitwedstrijd en topper bij regerend kampioen Standard Luik. De Buffalo's staan op de tweede plaats op ruime afstand van leider Sporting Anderlecht. Les Rouchettes staan op een teleurstellende vierde plaats op negen punten van de blauwhemden.

“We hebben twee toffe weken achter de rug”, zegt de 21-jarige spits Amber Maximus die verpleegkunde studeert. “We genoten van de vrije speeldag van vorig weekend om de fysieke en mentale batterijen weer op te laden. We lasten ook een dagje teambuilding in die zijn doel niet heeft gemist. De examens zijn achter de rug waardoor we ons volledig op het voetbal kunnen concentreren. Standard Luik blijft een moeilijk te bekampen ploeg maar wij willen drie punten op zak te stoppen. We mogen Sporting Anderlecht niet te ver laten weglopen. In het andere geval dreigen de play-offs een maat voor niets te worden.”

“Ik maakte na de jaarwisseling mijn wederoptreden na een inactiviteit van tien maanden. Ik viel vorig jaar in maart met een zware knieblessure uit. De kruisbanden, meniscus en mediale band van de linkerknie waren geraakt. Het doet deugd om weer op het veld te staan maar ik moet nog naar mijn beste conditie toegroeien. Ik heb niet alleen een achterstand qua competitieritme maar moet ook weer vertrouwen en durf in mijn acties opdoen. Ik heb nog mooie doelen in het vooruitzicht. Er zijn niet alleen de play-offs in de competitie maar er is ook de halve finale van de Beker van België tegen Racing Genk nadat wij Sporting Anderlecht uitschakelden.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio