MountainbikeBeloften - Owen ValckeIntrasys-No Drugs MTB Dreamteam

“Benieuwd wat de overstap zal geven”

Lokeren -

Terwijl het wegseizoen dit weekend van start gaat, bereiden ook de mountainbikers zich voor op het nieuwe seizoen. Zaterdag wordt in het Limburgse Rotem al de eerste manche van de Kids Challenge gereden. Aansluitend is er ook een open wedstrijd. Binnen twee weken begint het echte werk met een nationale wedstrijd in Lac de l'Eau d'Heure.

Nationaal junioreskampioen Owen Valcke (Lokeren) voelt er zich nu al klaar voor.

“Ik heb in elk geval een uitstekende winter achter de rug. Niet ziek geweest, altijd goed kunnen trainen en tussendoor enkele veldritten gereden. Ik sta te popelen om eraan te beginnen,” aldus de Lokeraar die in het tussenseizoen van het Trek-team overstapt naar Intrasys-No Drugs.

“Een bewuste keuze. Trek houdt zich vooral met jeugdopleiding bezig. Bij mijn nieuwe ploeg denk ik als belofte meer vooruitgang te kunnen maken. De eerste kennismaking is heel vlot gegaan. Met Jason en Brian De Graeve en vooral met Emile Verhulst rijden er ook enkele andere Oost-Vlaamse bikers. We gaan vaak samen trainen. Toch liggen de verwachtingen nog niet heel hoog. Het wordt sowieso een kennismakingsjaar. Al hoop ik in de Vlaamse wedstrijden toch al af en toe een mooi resultaat te kunnen rijden”, klinkt het voorzichtig ambitieus.

Ruben Scheire

Voor eliterenner Ruben Scheire begint het seizoen pas binnen enkele weken. De voormalige Belgische kampioen stapte over naar de Tarteletto-Isorex ploeg en werkt dit weekend met de ploeg in de Ronde van Antalya (Turkije) nog een wegwedstrijd af. Scheire zal dit seizoen wel vaker op de weg aan de slag zijn.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio