ATLETIEKBK VELDLOPENLAKEN

Elise van Raemdonck mikt op top vijf

Elise van Raemdonck mikt op top vijf

Elise van Raemdonck: “Pas eind december begon het weer goed te draaien.” Foto: Erik Westerlinck

Lokeren -

Op het Vlaams kampioenschap in Rotselaar pakte ze zilver maar zondag wil Elise van Raemdonck op het BK in het Park van Laken bij de junioren ook met een sterke prestatie uitpakken. “Ik hoop toch op de top vijf”, aldus de atlete van AV Lokeren.

Net als Nanouk Stevens, nummer vier in de huidige stand van de CrossCup, hoopt Elise van Raemdonck in Laken op een knap resultaat bij de junioren. De atlete van AVLO miste wel de start van het veldloopseizoen door een chirurgische ingreep aan de kaak.

“Het herstel nam toch wel een tijdje in beslag”, vertelt de eerstejaars studente kinesitherapie. “Pas eind december begon het op training weer goed te draaien. Tijdens de examens bleef ik elke dag lopen, maar eens die studieperiode voorbij, voelde ik me plots veel helderder. Ik startte enkele weken geleden dan ook met hoge verwachtingen op het PK in Lokeren. Allicht ben ik daar iets te snel van stapel gelopen want ik moest me die dag tevredenstellen met brons.”

“Ik ben toen een weekje naar Boedapest getrokken, waarna ik weer helemaal opgeladen in Rotselaar aan de start verscheen. Op aanraden van mijn trainer Tim Rogge ben ik er wat rustiger gestart. Het lukte, tot mijn grote verbazing werd het in het Vlaams Kampioenschap de zilveren plak. Zondag hoop ik dan ook weer sterk te presteren. Vorig jaar finishte ik achtste op het BK. Nu verwacht ik toch een plaats in de top vijf. Ik ken het heuvelachtige parcours nog van vroeger, maar gensters heb ik er nooit geslagen omdat die wedstrijd toen steevast vlak na de examens plaatsvond.”

Van Raemdonck, in Lokeren verkozen tot Sportvrouw van het Jaar, ziet zichzelf meer en meer naar de langere afstanden evolueren.

“Deze zomer wordt het vooral 3.000 en 5.000 meter, maar op lange termijn wordt dat toch 10.000 meter, ook op de weg. Ik voel me trouwens ook een stuk krachtiger dan vroeger.”

Ook teamgenote Justine Tinck is er zondag bij, maar niet bij de junioren. De AVLO-atlete, die een paar weken geleden in Rotselaar uit de race stapte, gaat haar kans in de korte cross.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio