VOETBAL2DE PROVINCIALE - YANNICK DE ROUCKOLYMPIC BURST

“Een derbytopper om naar uit te kijken”

Erpe-Mere -

De Burstse topschutter Yannick De Rouck kijkt reikhalzend uit naar de komst van de geplaagde titelfavoriet Bambrugge.

“We ontvangen Bambrugge misschien wel op een ideaal ogenblik. Bambrugge zit in een moeilijke periode en een nieuwe nederlaag is misschien wel de doodsteek in de titelstrijd. Burst verkeert dan weer in een goede flow. We hebben echt wel het gevoel dat we Bambrugge zondag kunnen verslaan. Burst wil een plaats in de top vijf afdwingen, maar de druk is minder groot dan bij Bambrugge waar de titel een must is.”

“Bambrugge heeft individueel meer talent, maar ik vermoed dat Burst als collectief blok verder staat. Op Edeboys waren we op weg naar de overwinning toen de wedstrijd gestaakt werd na een zwaar ongeval. Het was echt akelig om die onfortuinlijke speler te horen schreeuwen met een open kuit- en scheenbeenbreuk. Nogal wat spelers bleken enorm aangeslagen in het besef dat iedereen zoiets kan overkomen. Hopelijk geneest die speler volledig.”

“Ik had eerder voor mezelf uitgemaakt dat dit mijn slotseizoen zal worden omdat ik vorig seizoen vaak met pijnlijke knieën kampte. Intussen week de pijn met een training per week minder terwijl ik ook al de kaap van twintig treffers rondde. Daarom besloot ik er nog zeker één seizoen mee door te gaan.”

“Ik voel me bij Burst gewaardeerd door het bestuur, de maats en de fans waardoor ik het voetbalplezier terugvond. Zondag wordt er veel volk verwacht voor een ouderwetse derby. We maken ons op voor een derbytopper om naar uit te kijken.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio