VOETBALPROXIMUS LEAGUESV ROESELARE - Guy Dufour wil zondag reguliere competitie afsluiten met een thuiszege tegen OH Leuven

“Kloof met Tubeke zo groot mogelijk maken”

“Kloof met Tubeke zo groot mogelijk maken”

Guy Dufour (links): “Onze eerste helft vorige week tegen Lierse was echt goed.” Foto: BELGA

Roeselare -

SV Roeselare trekt zondag een streep onder de reguliere competitie met de slotmatch in eigen huis tegen OH Leuven. “De kloof met rode lantaarn Tubeke maximaal maken is de opdracht”, aldus Guy Dufour.

Wat een verschil met exact één jaar geleden, toen iedereen in de buurt van Schiervelde op een wolk leefde. ‘Oltegoare Roeselare’ was overal in en heel zwart-wit was in de ban van de dubbele confrontatie met Antwerp voor promotie naar 1A. Guy Dufour kan er niet over meespreken, want hij zat toen in het verre Eupen met ene Jordy Condom als trainer. Al dan niet toevallig is de Spanjaard nu zijn trainer bij SV Roeselare.

“Met Mercier en Colpaert kenden we al twee trainers toen Dennis van Wijk hier begon”, blikt Dufour terug op het bewogen seizoen van SV Roeselare. “Ik kende hem niet en had nog nooit samengewerkt, maar ik maakte zaken mee die ik niet voor mogelijk hield. Ik ga er echter niet meer over praten, want ik word er nog altijd kwaad om. In mijn geest is het zelfs iets wat niet heeft plaatsgevonden.”

Met Condom heeft Dufour een betere band. “Zijn manier van werken ligt mij wel. Hij is een Spanjaard en dat zijn vakidioten, zeker als het over voetbal gaat. Jordy is bezeten en zet dat over op de groep. De beleidsmensen wisten dat ik onder hem heb gewerkt en hebben wel even geïnformeerd. Voordeel is ook dat we nu offensiever spelen. Zoals de eerste helft vorige week op Lierse, dat was echt goed. We moeten nu nog proberen om dat negentig minuten vol te houden. In de tweede helft trokken we ons bijvoorbeeld iets te veel terug en dan krijg je alsnog problemen.”

Play-off 2 is niet meer haalbaar voor SV Roeselare, maar zondag staat er wel nog iets op het spel tegen OHL. “We moeten winnen om de kloof met Tubeke, dat thuis tegen Union speelt, zo groot mogelijk te maken. Bij winst kunnen wij ze op zeven, acht punten zetten voor de start van Play-off 3. Dan staan we er toch al wat beter voor, al beseffen we dat we niks of niemand mogen onderschatten. Ik heb nog nooit die play-downs in 1B gespeeld, maar ik heb mij laten vertellen dat het soms raar kan lopen.”

Lierse

De financiële problemen bij Lierse hebben geen invloed op het wel en wee op Schiervelde. Als Lierse failliet zou gaan, komt er een extra plaatsje vrij in Play-off 2. “Daar zijn wij niet mee bezig”, countert Dufour. “Dat zijn speculaties en daar schieten we niks mee op. Ik ga uit van de play-downs en de strijd om het behoud. Ik heb hier nog een jaar contract en een optie. Hopelijk kunnen we er dan volgend seizoen een beter jaar van maken. Maar eerst winnen tegen Leuven om met een goed gevoel de reguliere competitie af te sluiten.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio