VELDLOPEN BK IN Laken

Steven Casteele mikt op bronzen medaille

Wevelgem / Anzegem -

De West-Vlaamse veldlopers verrasten vorig jaar bij het BK in Wachtebeke met vier van de veertien titels, maar een titelverlenging zit er niet direct in. Louise Carton past zelfs.

De drie jeugdkampioenen schreven zich wel in. Wout Louagie en Tibo Vandenbroucke, in Wachtebeke goed voor de cadettentitels, konden echter niet bevestigen. Zij vielen bij het PK zelfs net naast het podium. Charlotte Van Laethem, vorig jaar de beste tweedejaarscadette, legde zich meer dan ooit op de 800m van het indoorcircuit toe. De Zandvoordse won wel het PK maar vertrouwt zich op de langere scholierenafstand hooguit Belgisch brons toe. Gelukkig is er Abdullah Dubad. De Anzegemnaar van Somalische afkomst steekt er bij de eerstejaarsscholieren bovenuit. Hij liet in de CrossCup van Hannuit en Rotselaar ook alle tweedejaars achter zich.

Steven Casteele mikt in de lange seniorencross op brons. “Soufiane Bouchikhi liep het hele seizoen buiten categorie en ook Isaac Kimeli lijkt een maatje te groot. Maar indien alles klikt, kan brons”, denkt de Wevelgemnaar. “Ik werd bij de vier CrossCup-manches telkens tiende, maar steeds minder landgenoten gingen mij vooraf. In Roeselare duldde ik er nog negen voor mij, in Hannuit zeven en in Rotselaar vijf. Ik strijd wel niet als enige voor het brons. Robin Hendrix, Dries Basemans, Thomas De Bock, Dorian Boulvin, Simon Debognies en Michael Somers zijn minstens even sterk.”

Ook Hanna Vandenbussche schreef zich in, maar zij paste wegens klierkoorts voor Rotselaar en beslist pas morgen over deelname. Evy Pieters, in 2017 tweede op de korte cross, had vorige week buikgriep en start zonder hoge verwachtingen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio