VOETBALPROXIMUS LEAGUECERCLE BRUGGE - Anthony Portier kijkt al uit naar finale tussen ex-ploegen Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk

“Voor mij zal het altijd feest zijn”

“Voor mij zal het altijd feest zijn”

Foto: BELGA, GMAX

De laatste (thuis)match van zondag tegen Westerlo staat bij Cercle Brugge al in het teken van de twee finales tegen Beerschot Wilrijk. Toch wil groen-zwart na drie gelijke spelen graag weer aanknopen met een zege. Het wordt ook een weerzien met Bob Peeters, Gilles Dewaele, Lukas Van Eenoo en Stephen Buyl.

Westerlo-Cercle was in juni 2013 de laatste match van Anthony Portier in het Cercle-shirt. Cercle was al zeker van de eerste plaats in Play-off 3 en toenmalig trainer Lorenzo Staelens gunde Portier een waardig afscheid. Nadien speelde de verdediger nog voor Union, Beerschot Wilrijk en Spermalie-Middelkerke, waar hij in december 2017 definitief afscheid nam.

“Ik heb het mij nog geen seconde beklaagd, het was gewoon op”, zegt Portier. “Golfen is nu mijn sport. Ik ben net terug van Madrid, waar we naar Real gingen kijken maar vooral waren voor een golftornooi. Ik was er samen met onder meer Frederik Boi en Denis Viaene. Je ziet, de banden met de Cercle-jongens van vroeger zijn gebleven.”

Portier, die al langer aan de slag is als zelfstandige in de bouwsector, was vorig seizoen ook nog even jeugdtrainer bij KV Oostebde. “Ik ben er echter mee gestopt. Ik was linietrainer en probeerde de jongens aan te leren dat ze moesten uitvoetballen, maar in de match verbood hun trainer dat weer. Dan ga ik liever golfen, want daar beleef ik tenminste plezier aan.”

Met Cercle Brugge en Beerschot Wilrijk gaan twee van zijn gewezen clubs uitmaken wie naar 1A mag promoveren. “Het maakt mij niet uit wie promoveert, want ik was graag bij beide ploegen. Fan van een ploeg ben ik nooit geweest, van goed voetbal wel. Dat heb ik niet gezien in januari toen ik naar Beerschot-Cercle ging kijken op het Kiel. Beide ploegen waren bang om te verliezen en speelden afwachtend. Cercle haalde toen een 2-0 op om nog met 2-3 te winnen en legde daar een enorme basis. Beerschot Wilrijk daarentegen liet de kans liggen om de twee periodes te pakken.”

“Een favoriet aanduiden voor de finale is moeilijk”, vindt Portier. “Met Tom Pietermaat (die zijn enkel brak, red) is Beerschot Wilrijk zijn kilometervreter kwijt en dat zullen ze moeten opvangen. Cercle heeft een grote kern, een toptrainer en het geld van Monaco. Dat zijn grote troeven. De eerste match op het Kiel zal een heksenketel zijn. Met de steun van de eigen fans zal Beerschot Wilrijk voluit voor een goed resultaat moeten gaan. Ik heb die avond helaas een familiefeest, maar ik ga zeker naar de return in Brugge. En nadien kan ik sowieso feesten (lacht).”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio