VOETBAL1STE PROVINCIALEEENDRACHT APPELTERRE - EENDRACHT ZELE - Doelman Kenneth Ots kijkt uit naar zespuntenmatch

“Winnen de enige optie”

“Winnen de enige optie”

Kenneth Ots: “Onze kern raakte fel uitgedund.” Foto: gregory van gansen

Ninove / Zele -

Met Appelterre en Zele kruisen twee ambitieuze ploegen de degens. Beide teams tuimelden uit de top vijf en kunnen maar beter achterom kijken om niet in degradatiegevaar te geraken.

Jonas Droessaert kan zondag zijn Eendracht-ploegmaats de weg wijzen naar het terrein van Appelterre-Eichem. De middenvelder speelde twee seizoenen voor de rood-gelen.

“Wellicht staan anderen meer stil bij het gegeven dat we tegen mijn ex-ploeg spelen dan ikzelf”, stelt Jonas Droessaert cool. “Ik ben nogal nuchter in zulke dingen. Ook al ken ik binnen die club heel wat volk, de match draait zoals alle andere om drie punten. Daar kan ik het belang niet genoeg van onderstrepen. Omdat we de voorbije periode amper punten sprokkelden, raakten we onze topklassering kwijt. We gleden af naar de brede middenmoot, waar ook ploegen uit de gevarenzone kwamen aansluiten. Hierdoor wordt de match van zondag een sleutelmoment. Als we de drie punten pakken, bouwen we terug wat marge op en moeten we het seizoen rustig kunnen rondmaken. Bij verlies wordt het een ander verhaal. Appelterre zit in hetzelfde schuitje zodat het op hun zware veld wellicht een stevige strijd wordt.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio