VOETBAL3DE PROVINCIALESt.Denderleeuw - SK Erembodegem - KIM BALSTANDAARD DENDERLEEUW

“In de toppers laten we het altijd afweten”

Denderleeuw / Aalst -

Standaard Denderleeuw kan met een derbyzege tegen SK Erembodegem de titelstrijd opnieuw openbreken. Verdediger Kim Bal beseft dat het niet eenvoudig wordt. “Erembodegem is al 22 matchen ongeslagen en in de toppers laten we het dit seizoen wat afweten. Hopelijk kunnen we zondag breken met die traditie. Zondag staat ook de Denderleeuwse carnavalstoet op de kalender. Hopelijk zakken onze fans massaal af naar het voetbal om pas dan naar het carnaval te trekken.”

“Intussen zijn we aan onze derde trainer toe met Marijn Van Der Heyden. Over de nieuwe coach hoor je me alvast niets negatiefs verkondigen. Hij hanteert een eigen voetbalfilosofie en legt die glashelder uit aan de groep.”

“Naar onszelf kijken”

Defensieve middenvelder Cedric Baeyens verdedigt volgend seizoen de kleuren van Borsbeke, maar eerst plant hij nog een titelfeestje met Erembodegem. “We kijken uit naar deze derbytopper. In de heenmatch ontsnapten we enkele keren aan een achterstand, waarna we de match naar onze hand zetten.”

“We moeten zondag vooral naar onszelf kijken en geloven in de eigen kwaliteiten. Als we ons beste niveau halen, loopt het wel los. Ik verwacht een plezante match. Een treffen tussen de nummers twee en één maakt sowieso wel wat publieke belangstelling los en het betreft dan ook nog eens twee buurtclubs. Hopelijk trekken we aan het langste eind. Dan komt de titel dichterbij.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio