duatlon

Glen Laurens klopt in Hofstade aan de deur

Glen Laurens klopt in Hofstade aan de deur

Glen Laurens Foto: avt

In de aanloop naar het BK cross-duatlon zit de voorbereiding er bijna op. Vorig weekeinde vond op het strand van Hofstade de voorlaatste voorbereidingswedstrijd plaats. Op 3 maart volgt de ultieme test in Nossegem. “Ik hoop daar ook van de partij te zijn”, zegt Glen Laurens, die in Hofstade de ook al wederoptredende Rik Thijs afhield en zijn eerste wedstrijd van het seizoen won.

De 33-jarige Begijnendijkenaar hees zich met die ene zege plotsklaps in het favorietenlijstje voor het BK. “Het verbaasde me een beetje”, vertelt Laurens. “Ik heb een slechte winter achter de rug. Griep gehad, met allerhande kleine blessures gekampt, maar door de zure appel heen gebeten. En ja, ik voelde me sterk genoeg om eerst met Rik Thijs mee te gaan en in de laatste drie kilometer als specifieke loper te versnellen. Een goede laatste wissel - een van mijn handelsmerken - en wat doorbijten, deden de rest.”

De vroegere veldloper tankte in Hofstade een pak vertrouwen en hoopt dat volgende week in Nossegem door te trekken. Net zo met tweede Rik Thijs. “Vijf maanden uit circulatie geweest omdat – in september vorig jaar - een loslopende hond tijdens een wedstrijd me pal omver sprong. Het kostte me mijn deelname aan de Hel van Kasterlee. Nu ben ik eindelijk terug. Met een goed gevoel trouwens. Alleen de laatste loopstrook woog me in Hofstade te zwaar. Glen was daarin beter”, aldus Thijs.

Laurens werkt met vertrouwen naar het BK in Retie toe. Dat volgt op 11 maart al één week na de wedstrijd in Nossegem.

“Het is al langer mijn hoop om in deze prachtige discipline eens kampioen te worden”, zegt Laurens. “Op de lange afstand lukte het me al twee keer, maar in een cross-duatlon nog nooit. Intussen hoor ik dat Seppe Odeyn in Retie niet deelneemt en weet ik uit ondervinding dat de meeste zomertatleten zich via andere wegen klaarstomen voor het grotere werk. Rik Thijs wordt ongetwijfeld een stevige klant. Bovendien is er ook Geert Laurijssen nog, zag ik Scherpenheuvelnaar Rik Deckx en Mathias Cloostermans hier sterk presteren.”

Glen Laurens die als Begijnendijkenaar op de grens met Pijpelheide bouwde en dus Heistenaar werd, voelt zich ondanks zijn 33 nog snel genoeg. “Ik kende nog geen verval”, zegt hij. “Zelfs mijn snelheid is intact gebleven. Omdat ik internationaal mik en via een Frans team de kans krijg om dat te doen, wordt de zomer uiteraard belangrijker dan wedstrijden zoals Hofstade en straks Nossegem. Maar eerst een gooi doen naar de cross-titel. Ondanks de massale deelname en de kwaliteit die in Retie aanwezig zal zijn, voel ik me op dit moment bekwaam.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio