Zestienduizend wielertoeristen moeten zich reppen als ze willen deelnemen aan Vlaanderens Mooiste

Vanuit alle uithoeken van de wereld komen ze voor hun Ronde naar de Vlaamse Ardennen afgezakt. Foto: pma

Maarkedal / Kluisbergen / Oudenaarde -

Wielertoeristen die hún Ronde van Vlaanderen willen rijden, kunnen zich nog tot vanmiddag, vrijdag, om 12 uur inschrijven. Dan zal het maximale aantal deelnemers van 16.000 zowat bereikt zijn. Net als de vorige jaren staan er meer buitenlanders dan Belgen aan de start.

Op zaterdag 31 maart zullen 16.000 sportievelingen in Antwerpen of Oudenaarde vertrekken voor hun Vlaanderens Mooiste. Ze kunnen kiezen uit vier afstanden.

Net als de profs starten de langeafstandsrijders vanuit Antwerpen. Wie voor de 232 kilometer kiest, start op de Plantinkaai. Voor de 173, 138 en 74 kilometer klinkt het startschot in Oudenaarde, meteen de plek waar alle deelnemers ook aankomen.

Achttien heuvels

Dit jaar telt het langste parcours zestien hellingen. Wie voor de 173 kilometer kiest, krijgt zelfs achttien heuvels gepresenteerd. De Muur van Geraardsbergen is alleen weggelegd voor wie één van de twee langste afstanden aandurft, de Oude Kwaremont, Paterberg en Koppenberg staan voor iedereen op het programma.

Net als de vorige jaren staan er meer buitenlanders dan Belgen aan de start. De Belgen hebben wel nog het grootste aantal deelnemers, gevolgd door Nederlanders en Britten. Het peloton blijft sowieso erg internationaal: vanuit alle uithoeken van de wereld komen ze voor deze sportieve uitdaging naar de Vlaamse Ardennen afgezakt.

Goed nieuws

“Dat is goed nieuws voor het toerisme langs het parcours”, zegt Christophe Impens van organisator Peloton. “De meeste deelnemers brengen vrienden en familie mee en blijven soms in ons land tot en met Parijs-Roubaix, de week nadien. Voor bedrijven en grote groepen houden we nog enkele plekjes over. Zij kunnen terecht in de We Ride Flanders Hors Catégorie.”

“De deelnemers daaraan worden ontvangen door ex-winnaars van de Ronde van Vlaanderen zoals Johan Museeuw en Alessandro Ballan. Ze krijgen een ontbijt aan de officiële finish van de profs. Na afloop worden ze zelfs getrakteerd op een massage.”

Een overzicht van de hellingen en kasseistroken op www.sport.be/werideflanders/2018/nl/

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees