WIELRENNENBELOFTEN68STE BRUSSEL-OPWIJK - Steven Moons trekt met veel vertrouwen naar Brussel-Opwijk na een prima winter

“Tweede plaats in Vollezele bevestigt mijn goede vorm”

“Tweede plaats in Vollezele bevestigt mijn goede vorm”

Steven Moons: “Ik probeer zondag mijn stempel te drukken, maar waag me niet aan prognoses.” Foto: GEERT TRESIGNIE

Halle / Gooik / Opwijk -

In de Vollezeelse oefenkoers kwam Steven Moons (21) als tweede over de finish. De Hallenaar wil de gedemonstreerde goede vorm ook in Brussel-Opwijk aanwenden voor een prominente rol en een dito resultaat.

Je was de enige die in Vollezele een antwoord in huis had op de indrukwekkende aanval van Yarno Vandenbroeck?

Steven Moons: “Ik trek dan ook met vertrouwen naar Brussel. In Vollezele trok ik ten aanval en lag ik twintig seconden voor toen de koers wegens een wild hert geneutraliseerd werd. In de slotronde zat er flink wat poeder achter de aanval van Yarno Vandenbroeck. Ik aarzelde geen seconde om te reageren. Eens voorin reden we met ons beidjes de ziel uit het lijf om de voorsprong uit te diepen. In de sprint liet ik me in feite ringeloren. Yarno Vandenbroeck zette van ver aan en ik liet me verrassen. Ik kreeg enkele lengtes aangesmeerd en kreeg die niet meer dicht. Ik had ook kunnen winnen, maar de winnaar heeft altijd gelijk. Ik beschik over een prima vorm na een prima winter en daar kreeg ik in Vollezele de bevestiging van.”

Mogen we jou ook zondag in de frontlinie verwachten in de finale in Opwijk?

“De start aan het Atomium heeft alvast charmes. Ik vind dat best een meerwaarde die de koers nog meer uitstraling geeft. Brussel-Opwijk is een belangrijke afspraak voor de meeste renners. Ik voel me conditioneel tiptop in orde. De koude zal uiteraard een rol spelen. De gevoelstemperatuur zal enorm laag liggen. Het betekent dat voldoende eten en drinken cruciaal wordt. Een bijtende wind zal de koers nog zwaarder maken. Het wordt ongetwijfeld een ware uitputtingsslag.”

Speelt het licht gewijzigde parcours straks een bepalende rol?

“De plaatselijke ronden bleven identiek. De hellingen bleven dezelfde. Parcourskennis vormt uiteraard altijd een voordeel. Ik reed al meermaals Brussel-Opwijk en bereidde me ook uitstekend voor. Ik probeer zondag mijn stempel te drukken, maar waag me niet aan prognoses. Ik probeer me te tonen en wil een goede koers rijden, maar wil geen cijfer plakken op het beoogde resultaat. Iemand als Aidan De Decker verwacht ik voorin. Ook Gerben Thyssen zal een rol vertolken. Ik reed deze week ook al een koers in Ingelmunster waar ik aan boord van het peloton de finish haalde. Ik beschouwde die koers vooral als training om wedstrijdkilometers op te doen met het oog op Brussel-Opwijk. Samen met Ayco Bastiaens en Tom Verhaegen probeer ik met United CT voor tegengewicht te zorgen voor de topploegen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio