Clubs met jonge sporters huren voortaan voor een habbekrats

Clubs met jonge sporters huren voortaan voor een habbekrats

De basketters U10 van Basket Groot Zemst kunnen een stuk goedkoper trainen. Foto: jdw

Zemst -

Zemstse sportclubs met jeugdsporters krijgen meer ondersteuning van de gemeente. De huurprijzen van alle sporthallen worden op 5 euro per uur gebracht. Dat zal de gemeente 20.000 euro kosten.

Sportclubs die een zaalsport beoefenen, kijken ieder jaar aan tegen een stevige huurfactuur. Dat is vaak een zware financiële last. Bovendien neemt de populariteit van zaalsporten als basketbal, volleybal, turnen en vechtsporten alsmaar toe, waardoor clubs voor meer trainingsuren infrastructuur moeten huren.

Door de stijgende huurkosten is het voor meerdere clubs vechten om het hoofd boven water te houden. Daarom wil de gemeente clubs met jeugdige sporters een goedkoper tarief geven. “Voortaan huren alle sportverenigingen met jeugdsport (-18 jaar) in alle sportzalen in Zemst tegen hetzelfde tarief. Iedere erkende sportclub die jeugdsport aanbiedt in een overdekte sportinfrastructuur op het grondgebied van Zemst, betaalt hiervoor maximaal 5 euro per uur. Enkel de uren waarbij de volledige groep bestaat uit deelnemers van minder dan 18 jaar komen daarvoor in aanmerking”, zegt schepen van Sport Piet Van Grunderbeek (N-VA).

Concreet gaat het om de gemeentelijke sporthal Waterleest in Eppegem, de gemeentelijke sporthal Zemst-Centrum en de gemeentelijke Budohal voor gevechtsporten in Elewijt. Daarbij komt ook de hal van Sport Vlaanderen in Hofstade en later ook de nieuwe gymzaal van Sport Vlaanderen die in aanbouw is.

“Dat is heel goed nieuws”, reageert Erik Labordery, penningmeester van Basket Groor Zemst. “Voor ons betekent dit al snel een besparing van een paar duizend euro. Nu betalen wij nog 14,8 euro per uur, terwijl we moeten rondkomen met inkomsten uit de lidgelden, eetfestijnen en wafelverkoop.”

De Sportdienst van de gemeente raamt de kost op 20.000 euro per jaar. Tot eind maart kunnen de verenigingen een aanvraag voor terugbetaling indienen op basis van de facturen van 2017.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio