Plots ambassadeur van de grote rivaal

Patrick Lefevere heeft bedenkingen bij overstap van Tom Boonen: “Ik vraag mij af hoeveel hij gaat doen”

Patrick Lefevere heeft bedenkingen bij overstap van Tom Boonen: “Ik vraag mij af hoeveel hij gaat doen”

Foto: rr

Merkwaardige transfer in het wielrennen. Tom Boonen gaat voor Lotto-Soudal werken. Veertien jaar reed hij in shirt van Quick Step, maar amper tien maanden na zijn afscheid als actief renner kiest hij nu voor de grote Belgische rivaal. Boonen wordt ambassadeur en adviseur van Lotto-Soudal. Tot spijt van Patrick Lefevere.Wim Vos

LEES OOK: Tom Boonen legt aan onze man uit hoe hij zijn rol ziet bij Lotto-Soudal, en wat vindt Tiesj Benoot daar van?

“Ja, ik vind dat best jammer.” Patrick Lefevere windt er geen doekjes om. De baas van Quick Step Floors sprak zelf enkele keren met Tom Boonen voor een functie bij zijn ploeg, maar vorige vrijdag werd hij door Paul De Geyter, CEO van Lotto-Soudal, op de hoogte gebracht dat Boonen voortaan voor het team van de nationale loterij gaat werken. Boonen wordt ambassadeur van Captains of Cycling, het financiële project achter Lotto-Soudal, en gaat de ploeg adviseren op technisch vlak.

Lefevere heeft er zijn bedenkingen bij. “Maar het is nu zo”, zegt de CEO van Quick Step Floors. “Al vraag ik mij af hoeveel hij gaat doen voor Lotto-Soudal. Uit de gesprekken die ik met hem heb gehad, bleek dat hij vooral met zijn auto’s bezig wilde zijn. Hij vreesde dat we te veel beslag op hem zouden leggen. Ook voor pr-opdrachten. Als we onze agenda’s erbij namen, waren er wel heel veel weekends in het voorjaar dat hij er niet bij kon zijn. Dan wordt het moeilijk.”

Pluim op hoed van De Geyter

Toch is Lefevere niet helemaal verrast. “Er is natuurlijk zijn band met De Geyter”, verwijst hij naar het feit dat de huidige baas van Lotto-Soudal jarenlang de persoonlijke zaakwaarnemer van Boonen was. En Lefevere voegt er subtiel aan toe: “Trouwens, hoelang is De Geyter nu baas van Lotto-Soudal? Zes maanden? Het werd tijd dat hij eens een pluim op zijn hoed kon steken, zeker?”

Bovendien is vader André Boonen vertegenwoordiger van Ridley, fietsensponsor van Lotto-Soudal. Ook niet onbelangrijk, weet Lefevere. “Tom heeft mij dat letterlijk gezegd: zo kan hij eens iets terugdoen voor zijn pa.”

Al heeft ook daar Lefevere zijn vragen bij. “Ik hoor nu opnieuw zeggen dat hij advies gaat leveren op het vlak van materiaal. Maar als je dit jaar nog maar drie keer op je fiets hebt gezeten, welk advies kan je dan geven? Wie niet zelf geregeld aan 50 kilometer per uur rijdt, kan onmogelijk materiaal ontwikkelen.”

“Ik heb geen probleem met Tom”

Nog dit: uitgerekend gisteren maakte Quick Step Floors zijn evenementenkalender voor de maand maart bekend. Staat geprogrammeerd op zaterdag 10 maart: talkshow met Patrick Lefevere en Tom Boonen. Gaat dat nog door? “Wat mij betreft wel”, besluit Lefevere. “Ik heb geen probleem met Tom.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.