Bazart laat alles vallen voor tweede plaat

Bazart laat alles vallen voor tweede plaat

Foto: Filip De Smet

Het is Bazart menens met die tweede plaat. Sinds de uitverkochte Sportpaleisshow in oktober kleurt de concert­agenda blanco, wimpelt de band alle interviewaanvragen af en worden schijnwerpers gemeden als de pest. Nu moeten zelfs de andere muzikale projecten wijken voor de opvolger van Echo. Gisteren raakte bekend dat gitarist Simon Nuytten (25, foto rechts) zijn band Felix Pallas stopzet, om volledig op Bazart te focussen. “Een van de moeilijkste beslissingen die ik al moest nemen”, zegt Nuytten, die de band samen met zijn broer Pieter-Jan oprichtte. “Maar ik wil mij volledig smijten op Bazart.”

Nochtans deed Felix Pallas het goed: de groep bestond al voor Nuytten bij Bazart belandde, speelde in de AB en een volle tent op Pukkelpop en kreeg eindelijk airplay op de radio. Enkele maanden geleden spraken de bandleden nog luidop hun ambities uit en beloofden ze dat er dit jaar een EP zou komen. Niet dus. Nuytten: “De nieuwe Bazart-plaat is voor de band én mij levensbelangrijk. Die kan de rest van mijn leven bepalen. En Bazart is mijn hoofdberoep, ­logisch dat mijn focus daar ligt.”

Nuytten sluit niet uit dat Felix Pallas ooit terugkeert. Maar voorlopig houdt hij het op een afscheidsconcert in de Antwerpse zaal Ampere eind maart.

Warhola, dat andere zijproject van Bazart-toetsenist Oliver ­Symons (24, foto links), blijft wel bestaan. Maar voorts is de hele groep aan het werk in de studio: gisteren namen frontman Mathieu Terryn (24, foto midden) en Nuytten zanglijnen op. “Tot het album klaar is, ­vegen we alle plannen van ­tafel”, aldus Terryn. “We werken er elke dag aan, want alles moet af zijn voor het eind van de zomer. Voor het Sportpaleis-concert in oktober moet het ­album er zijn.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees