Tim Wellens: “Het lijkt me straf dat Greg mij los uit het wiel zal rijden”

Tim Wellens: “Het lijkt me straf dat Greg mij los uit het wiel zal rijden”

Foto: BELGA

Zijn vlucht van Monaco naar Lille was afgelast, dus vloog hij gisteren naar Brussel. Het is de enige domper voor Tim Wellens in zijn voorbereiding op zijn eerste Omloop Het Nieuwsblad. Na zijn rit- en eindzege in de Ruta Del Sol wordt hij gebombardeerd tot favoriet. “Ach, favoriet. Een renner die goed rijdt, is in de Omloop altijd een beetje favoriet. En mijn benen zijn goed.”

LEES OOK: Tim Wellens over zijn favorietenrol en zijn favoriete Muur: “Misschien dat ik er na zaterdag anders over denk”

laden.....
Volgens Wellens heet de topfavoriet Greg Van Avermaet. “Toen ik in de winter tegen mijn vader (ex-prof Leo, nvdr.) zei dat ik de Omloop Het Nieuwsblad zou rijden, zei hij dat het simpel was: gewoon Greg volgen. Iedereen heeft zijn zege in Oman gezien, indrukwekkend. Hij reed iedereen los uit het wiel in een sprint bergop. Ik heb de voorbije winter gewerkt aan mijn explosiviteit en kracht gewonnen. Stel dat Greg vol aangaat, zal ik het in de eerste tien meter misschien moeilijk hebben, maar het lijkt mij straf dat hij mij los uit het wiel zal kletsen.”

Dat Wellens nog nooit een Vlaamse klassieker reed, kan in zijn nadeel spelen. “Dat kan de reden zijn, mocht het toch niet van een leien dakje lopen. Maar met Lars Bak of Lawrence Naesen zal ik zaterdag een goede bodyguard hebben om mij te gidsen. Zij kennen het parcours als hun broekzak.”

Benoot twee kilo lichter

laden.....
Naast Wellens beschikt Lotto-Soudal ook nog over Jens Keukeleire en Tiesj Benoot. Net terug van een 20-daagse hoogtestage in de Sierra Nevada. “Het is de eerste keer dat ik dit deed voor de kasseiklassiekers. Misschien is het niet helemaal ideaal voor het openingsweekend, maar het zal zeker helpen voor de rest van het voorjaar. Ik voel mij goed, ik sta twee kilogram lichter dan vorig jaar op dit moment.Maar ik weet hoe het gaat aanvoelen in de wedstrijd. Spannend”

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.