Emotioneel moment voor Roger Vanden Stock in Anderlecht

Foto: Olivier Matthys

Na zijn ontslag als voorzitter van de Pro League woensdag was er gisteren opnieuw een emotioneel moment voor Roger Vanden Stock. De Raad van Bestuur van Anderlecht kwam nog eens samen in het Astridpark en het was één de laatste vergaderingen in de huidige bezetting van aandeelhouders voor Marc Coucke de fakkel overneemt bij RSCA.

Kort voor 17 uur sijpelden de eerste aandeelhouders binnen. Emmanuel Van Innis, Philippe Collin, Etienne Davignon, Paul Goossens, Roger Vanden Stock, Herman Van Holsbeeck...

Ze verzamelden voor een vergadering van zo’n twee uur die werd afgesloten met een etentje. Toch moesten de huidige bestuurders die hun aandelen verkochten nog niet hun ontslag indienen. De Belgische Mededingingsautoriteit keurt de overname van Anderlecht pas half maart goed en tot dan blijft iedereen in functie. Alleen als alle documenten in orde zijn zal iedereen tekenen voor de overname en eindigt er een tijdperk.

Gisteren werden dus vooral de cijfers besproken na de wintertransferperiode en werd een balans opgemaakt. Al nam Roger Vanden Stock natuurlijk wel een beetje afscheid. Het zal nooit meer hetzelfde zijn.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.