Hoe een tweet van Kylie Jenner Snapchat 1,3 miljard kost

Hoe een tweet van Kylie Jenner Snapchat 1,3 miljard kost

Foto: Matt Sayles/Invision/AP

Nadat de invloedrijke gebruiker Kylie Jenner het redesign van Snapchat in een tweet had aangeklaagd, verdampte 1,3 miljard dollar aan beurswaarde.

Van een vernietigende tweet gesproken. Woensdag vroeg Kylie Jenner, de bekende halfzuster uit de Kardashian-clan, aan haar 24,5 miljoen volgers op Twitter terloops of zij de app van Snapchat ook niet meer openen, en voegde daaraan toe: ‘Ugh dit is zo triest’.

De invloedrijke celebrity wees zo op het omstreden redesign van de app. Die is bij veel gebruikers erg slecht gevallen. Door de ‘beste vrienden’ op de eerste plaats te zetten en ze te scheiden van de professionele media, hoopte Snapchat de gebruikersgroei te herstellen.

De app zou ook makkelijker te gebruiken zijn, maar veel Snapchat-gebruikers klaagden er juist over dat hij minder gebruiksvriendelijk was. ‘Waar zijn de verhalen van mijn vrienden gebleven? En waarom moet ik geforceerd naar verhalen kijken van mensen die ik niet ken?’, klonk het. Een petitie om het nieuwe ontwerp terug te draaien, werd ruim 1,2 miljoen keer ondertekend.

De onvrede onder gebruikers is zelfs Citigroup niet ontgaan. De bank kwam eerder deze week met een afwaardering van het aandeel door alle negatieve reacties op het nieuwe ontwerp, schrijft Bloomberg.

De klap van 7,2 procent

Donderdag liet Snapchat weten snel met een update te komen die de klagers een beetje zou tegemoetkomen. Maar dat was zonder de tweet van Kylie Jenner gerekend. Toen die door beleggers werd opgemerkt, zakte de koers van Snapchat in één klap met 7,2 procent. En latere tweets van Jenner om het weer goed te maken, leken gisterenavond niet te werken.

Snapchat werd vijf jaar geleden bedacht door twee ex-Stanford-studente. De app is zeer populair bij jonge tieners, die het gebruiken om elkaar selfies sturen die versierd zijn met hondenoren, regenboogkleurig braaksel of een bloemenkrans. Heel wat tieners gebruiken het medium ook voor sexting, erotiek op afstand.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees