Aanmeldingsprocedure voor Gentse scholen loopt straks af: negen op tien voorlopig plaats in voorkeurschool

Aanmeldingsprocedure voor Gentse scholen loopt straks af: negen op tien voorlopig plaats in voorkeurschool

Foto: belga

Gent - Vandaag eindigt de eerste online aanmeldingsperiode voor de Gentse secundaire scholen. Voorlopig hebben negen op de tien scholieren die inschreven, plaats in hun eerste school van voorkeur.

Gaat je kind volgend jaar naar het eerste middelbaar en is hij nog niet online aangemeld? Nu is het moment om in gang te schieten. Straks, om 12 uur, eindigt de online aanmeldingsperiode van het secundair onderwijs in Gent. Voor wie zich wel al inschreef, is er voorlopig goed nieuws. Negen op de tien kinderen krijgen de eerste school van voorkeur. Dat blijkt uit voorlopige resultaten van de Stad. 97 procent kreeg zijn eerste of tweede school van voorkeur. Het heeft er dus alle schijn naar dat het nieuwe online aanmeldsysteem vlot loopt. Al is het bang afwachten hoeveel eerstejaars zich uiteindelijk niet op tijd zullen hebben ingeschreven. Zij krijgen een herkansing na 3 maart, maar alleen in de scholen waar op dat moment nog plaats is. De Stad dringt aan om meerdere scholen aan te duiden, met de school

van de hoogste voorkeur bovenaan. De scholen die meer aanmeldingen dan plaatsen hebben, krijgen nog de kans om na te gaan of ze hun capaciteit kunnen uitbreiden. Eind volgende week volgen de definitieve resultaten. (tsa)

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio