Twintiger sterft bij frontale botsing met bus De Lijn: bestuurder droeg geen gordel

Aarschot -

In Langdorp bij Aarschot is vrijdagochtend een dodelijk ongeval gebeurd. Een 25-jarige man van Roemeense afkomst reed met zijn wagen op de Gijmelsesteenweg toen die plots van baanvak wisselde en daardoor frontaal op een bus van De Lijn botste. Vermoedelijk wou hij ontsnappen aan een file die zich zou vormen. Volgens het parket droeg de man geen gordel. De hulpdiensten probeerden de bestuurder van de personenwagen nog te reanimeren, maar hij zou op slag dood zijn geweest.

Het ongeluk gebeurde vrijdagochtend omstreeks 6.30 uur op de Gijmelsesteenweg in Langdorp, een deelgemeente van Aarschot. De 25-jarige bestuurder van een personenwagen week plots van zijn rijbaan af, waardoor een frontale botsing niet meer kon vermeden worden. Waarom hij precies van baanvak wisselde, is nog niet bekend, maar vermoedelijk wou de jongeman een file vermijden.

De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse, maar ondanks een poging tot reanimatie kon hulp niet meer baten voor de jongeman van Roemeense afkomst. Op de bus van vervoersmaatschappij De Lijn zaten vrijdagochtend nog geen reizigers, de chauffeur raakte wel lichtgewond.

Het Leuvense parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de juiste omstandigheden en oorzaak van het ongeval te onderzoeken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees