Getuigen van moord op Linda Doms komen aan het woord in proces tegen Hardy

Getuigen van moord op Linda Doms komen aan het woord in proces tegen Hardy

Foto: Photo News

Op de vijfde procesdag van de 55-jarige Renaud Hardy uit Mechelen staan vrijdag in Tongeren tien getuigen op het programma die gelinkt zijn aan de moord op de 52-jarige Linda Domsn, in september 2015 in Hofstade. In de voormiddag getuigt een goede vriend van Hardy en een bevriend politieman, aan wie Hardy verteld had dat hij Doms had doodgeslagen. Hardy deed die bekentenis, nadat hij op 18 september 2015 weer vrijgelaten was. Enkele getuigenissen zullen vrijdag mogelijk de gemoederen doen oplaaien, want in de namiddag krijgt D. C. het woord, de zogenaamde seksslavin van Hardy.

Voordat voorzitter Dirk Thys het getuigenverhoor verder zette, wees hij Hardy nog eens op de huisregels. “Mijnheer Hardy, u mag reageren op wat gezegd wordt door getuigen, maar u kunt geen vragen stellen aan getuigen”, maakte Thys duidelijk. “U mag hen nooit rechtstreeks aankijken. U onderbreekt niemand die aan het woord is. Als u iets wilt zeggen, dan zal u daartoe de gelegenheid krijgen. Als u die regels bij bepaalde getuigen niet volgt, dan wijs ik u erop dat een assisenvoorzitter de beschuldigde mag laten verwijderen tijdens een getuigenis.” De voorzitter voegde er nog aan toe dat hij het wel belangrijk vond dat Hardy in de zaal de debatten kan blijven volgen.

“Bedoelt u moedwillig?,” reageerde Hardy in zijn intussen bekende stijl.

LEES OOK. VIDEO. Actrice Veerle Eyckermans kon ontsnappen aan seriedoder Hardy: “Hij wilde mij doden, die kracht, die intensiteit. Die drift die er achter zat”

De eerste twee getuigen, Doms’ huisbazin en een buur, kwamen niet opdagen en hadden daarvoor een medisch attest laten bezorgen. De partijen deden afstand van de twee getuigenissen, waarna de voorzitter hun verklaringen voorlas.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees