Nippo-Vini Fantini vist verguisde Juan José Lobato op

Nippo-Vini Fantini vist verguisde Juan José Lobato op

Foto: Photo News

Nippo-Vini Fantini heeft vrijdag de Spanjaard Juan José Lobato gecontracteerd. Lobato, die in december ontslagen werd bij het Nederlandse WorldTour-team LottoNL-Jumbo, tekende bij het Italiaanse procontinentale team een overeenkomst tot eind 2018, met optie op nog een extra seizoen.

De 29-jarige Lobato, een spurter van de tweede rij die in het verleden goed was voor ritoverwinningen in onder meer de Ronde van Wallonië, Ronde van Burgos, Tour Down Under en Ronde van Dubai, werd eind 2017 ontslagen bij LottoNL-Jumbo voor het gebruik van slaapmiddelen tijdens het trainingskamp van de Nederlandse ploeg in Girona.

Lobato slikte samen met de jonge Nederlanders Antwan Tolhoek (22) en Pascal Eenkhoorn (20) de slaapmiddelen Noctamid en Stilnoct, in combinatie met het gebruik van snustabak. Het trio moest vervolgens in zorgwekkende toestand opgenomen worden in het ziekenhuis. De volgende dag werden ze huiswaarts gestuurd. Lobato werd op staande voet ontslagen, Tolhoek en Eenkhoorn kregen een schorsing van twee maanden.

Bij Nippo-Vini Fantini krijgt Lobato onder meer de Italiaanse oud-Girowinnaar Damiano Cunego als ploegmaat.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.