Dit is er geworden van de vorige winnaars van Belgium’s Got Talent

Dit is er geworden van de vorige winnaars van Belgium’s Got Talent

Het vijfde seizoen van de talentenshow Belgium’s Got Talent gaat vrijdagavond van start op VTM. Een jubileumjaar met een verrassende nieuwigheid: ook het presentatieduo Koen Wauters en Laura Tesoro mag meebeslissen over het lot van de kandidaten. Maar hoe is het de winnaars van de vorige seizoenen vergaan?

Seizoen 1 - Karolien Goris

Bij de eerste editie van de talentenshow in 2012 kwam een piepjonge Vlaamse zangeres als winnares uit de bus. De toen elfjarige Karolien Goris won de finale op basis van stemmen door het publiek en via televoting. Maar liefst 955.000 kijkers zagen haar de overwinning in de wacht slapen.

Niet veel later tekende Goris een platencontract bij Sony BMG. Begin december 2012 bracht ze haar eerste single “This Christmas is For You” uit. Later volgden er nog meer singles: “No Bitterness Today”, “I Don’t Know” en “Lightspeed”.

Seizoen 2 - Michael Lanzo

Michael Landuyt - beter bekend als Michael Lanzo - was de winnaar van het tweede seizoen van Belgium’s Got Talent. Voor de wedstrijd had hij al ervaring als zanger. Zo bracht hij de single “C’est la vie” uit, die hem in 2006 een plaatsje op het podium van Tien Om Te Zien opleverde.

Daarna werd het stil rond de zanger. In 2012 brak hij uiteindelijk met zijn manager om zijn eigen pad te bewandelen. “Ik had geen manager, geen repertoire en moest helemaal opnieuw van nul beginnen”, zei hij daar destijds over.

Een jaar later schreef hij zich in voor Belgium’s Got Talent en mocht hij zich uiteindelijk tot winnaar kronen. Dat leverde hem bekendheid in heel Vlaanderen en een platencontract bij Vlaamse Sterren/CNR op. Zijn debuutplaat kwam er in mei 2014.

Nu staat hij nog steeds zeer vaak op podia in ons land. “Ik leef momenteel mijn droom en zal elke dag keihard werken om dit gevoel te behouden”, schrijft hij op zijn website.

Seizoen 3 - Domenico

De derde editie van de talentenshow werd in 2015 gewonnen door Domenico. Geen zanger deze keer, maar een gespierde paaldanser. De jonge Italiaan slaagde er elke aflevering in het publiek en de jury van hun sokken te blazen.

In de finale nam hij het op tegen goochelaar Steven Delaere en dansteam Fusion. Steven Delaere ging uiteindelijk met brons naar huis, Fusion kreeg zilver en de ervaren paaldanser in het kleine witte broekje kreeg goud. Daarmee won hij ook de prijzenpot van 50.000 euro.

Zijn overwinning leverde hem opdrachten als model én meer dan 15.000 volgers op Instagram op. Verder timmert hij nog dagelijks aan zijn vaardigheden om geregeld optredens te geven.

Seizoen 4 - Baba Yega

In de vorige editie waren ze al van bij het begin de gedoodverfde favorieten, de dansers van Baba Yega. Het was dan ook geen verrassing toen ze de talentenshow wonnen.

Na het goud in Belgium’s Got Talent namen de Baba’s ook deel aan de Duitse tegenhanger Das Supertalent. Ook daar kregen ze een rechtstreeks ticket naar de finale door de golden buzzer. Winnen deden ze echter niet. Die eer ging naar de jonge Alexa Lauenburger.

Intussen is het uitkijken naar de eerste film over de anonieme dansformatie. De eerste trailer van Baba Yega: The Movie is al beschikbaar. Voor de film zelf is het wachten tot 28 maart.

Seizoen 5

In het vijfde seizoen gaan An Lemmens, Niels Destadsbader, Stan Van Samang en Dan Karaty op zoek naar de opvolgers van Baba Yega. In de eerste aflevering wagen elf talenten hun kans met een auditie. Wie minstens drie ja’s krijgt van de jury maakt kans op een plek in de studioshows.

Maar er is meer. Dit seizoen beslissen ook hosts Koen Wauters en Laura Tesoro mee over het lot van de kandidaten. Zij krijgen net zoals de jury een Golden Buzzer, die hun favoriete act rechtstreeks doorstuurt.

BEKIJK OOK. Rappende oma verbaast jury en publiek in ‘Belgium’s Got Talent’

LEES OOK. Bouwvakkers en een vrouw die achterstevoren praat: deze opmerkelijke deelnemers krijgt de jury van Belgium’s Got Talent voorgeschoteld

Belgium’s Got Talent, vrijdag 23 februari om 20.40 uur op VTM.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees