Ouders denken jarenlang dat hun kind overleden is, tot ze plots een rekening van een weeshuis krijgen

Ouders denken jarenlang dat hun kind overleden is, tot ze plots een rekening van een weeshuis krijgen

Foto: Volgograd Administration of the Federal Bailiff

Twee Russische ouders zijn op een bizarre manier te weten gekomen dat hun kind nog in leven is, hoewel hen vlak na de geboorte was verteld dat het overleden was. Ze kregen een rekening van het weeshuis waar het kind al die tijd verbleef.

De ouders uit het Russische Volgograd kregen vlak na de geboorte van hun kind in 2011 te horen dat het niet langer dan een week zou leven. Daarop ondertekenden ze een verklaring van afstand en lieten ze het kind achter in het ziekenhuis. Niet veel later bedachten ze zich, maar toen ze hun kind weer gingen ophalen, vertelden dokters dat het overleden was.

Jarenlang lang waren de ouders in de waan dat hun kind overleden was. Tot onlangs een deurwaarder zo’n 3.400 euro van hun rekening haalde om de kosten van een weeshuis te dekken. De deurwaarder had eerder al aangebeld, maar omdat de ouders toen niet thuis waren, had hij beslag laten leggen op hun bankrekening. Toen de moeder daags nadien ontdekte dat ze niet meer aan haar geld kon, kwam de ongelooflijke waarheid boven water. De dienst voor deurwaarders liet die haar documenten van het weeshuis zien en ze viel ter plaatse flauw.

“Toen werd duidelijk dat de ouders al die tijd in de waan waren dat hun kind dood was”, vertelt een woordvoerder van de federale dienst voor deurwaarders. “De ouders die onverwacht te weten kwamen dat hun baby ‘verrezen’ was, zijn meteen naar de rechtbank getrokken om hun ouderschap terug op te eisen.”

Of de ouders klacht gaan indienen tegen het ziekenhuis, is niet geweten. In november vorig jaar zijn ze in elk geval ook wettelijk opnieuw ouders geworden van hun kind.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees