Beauty

Na de borsten, billen en designervagina’s is dit de nieuwste trend in plastische chirurgie

Na de borsten, billen en designervagina’s is dit de nieuwste trend in plastische chirurgie

Foto: Shutterstock

De navel is de kers op de taart van een strakke buik en daarom kloppen heel veel vrouwen aan bij een plastisch chirurg voor een navelcorrectie. "De beautytrend van 2018", bericht The Guardian.

De tijd dat vrouwen enkel onder het mis gingen voor hun borsten of buikvet is al lang voorbij. Een navelcorrectie noemen veel plastisch chirurgen nu al de trend voor 2018. De Amerikaanse website RealSelf bericht dat er 12% meer navelcorrecties gevraagd werden dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook Kim en Khloé Kardashian gingen er al voor onder het mes. 

Bij een strakke buik hoort nu eenmaal ook een perfecte navel, vinden veel vrouwen, en daarom willen ze vaak dat ook de navel bijgewerkt wordt. Meestal willen ze die kleiner of groter of in een iets andere vorm. Ook na een zwangerschap, gewichtsverlies of navelpiercing, vragen patiënten vaak een navelcorrectie. 

"Vrouwen die een bolle navel hebben, willen een holle, of omgekeerd", zegt de Britse plastisch chirurg Dr. Esho aan The Independent. "Of ze willen de navel wat groter of kleiner."

De arts merkt een opmerkelijke stijging van het aantal patiënten. "Dat heeft deels te maken met de trends op modegebied", legt ze uit. "Korte topjes laten vaker de navel bloot en op sociale media wil iedereen de perfecte buik laten zien. Het is ook een zone die niet makkelijk met een dieet, sportkuur of filter op Instagram aan te passen is."  

Hoewel het een relatief kleine en goedkopere ingreep is, is plastische chirurgie nooit zonder gevaar. "Deze ingrepen zijn niet medisch noodzakelijk en daarom moet er toch goed over nagedacht en voorzichtig mee omgesprongen worden", benadrukken verschillende Britse en Amerikaanse plastisch chirurgen. 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees