Ook in Wilrijk geen kartel tussen Groen en sp.a

Ook in Wilrijk geen kartel tussen Groen en sp.a

Dirk Avonts (Groen) en Johan Peeters (sp.a)

Wilrijk -

Groen en sp.a in Wilrijk hebben beslist om apart naar de kiezer te trekken. “We zijn ervan overtuigd dat dit de sterkste manier is om ons aan de kiezer te presenteren. Het is de ambitie van beide partijen om een progressief verhaal voor Wilrijk te schrijven”, laten beide partijen weten in een persmededeling. Toch was sp.a vooraf voorstander van zo’n kartel.

Groen Borgerhout trok woensdagavond de stekker uit de gesprekken over een kartel met sp.a. Dit tot grote verrassing van de socialisten. In het district werkten beide partijen al twaalf jaar nauw samen in een fractie. Volgens sommige bronnen waren er de afgelopen twee jaar persoonlijke frustratie ontstaan tussen enkele mensen van sp.a en Groen. Vooral Groen zou hebben aangedrongen op nieuwe mensen op de mogelijke kartellijst. Sp.a ging niet mee in dat verhaal.

De leden van de Groen-afdeling in Wilrijk discussieerden donderdagavond over een kartelvorming met sp.a voor de districtsraadsverkiezingen. De sp.a-afdeling van Wilrijk was voorstander van een kartel. “Onze standpunten liggen dicht bij elkaar. Als Groen en sp.a samen opkomen, hebben we meer kans om de huidige meerderheid te breken”, verklaarde Walter De Keyzer, voorzitter van sp.a Wilrijk.

Uiteindelijk is dan toch besloten om ook in Wilrijk geen kartel te vormen. “Elke partij heeft zijn eigen sterktes en accenten en die willen we in de campagne ten volle kunnen uitspelen. De goede samenwerking van de afgelopen jaren in de districtsraad zullen we verder zetten. We wensen mekaar de allerbeste campagne toe en als de kiezer het toelaat zullen we na 14 oktober 2018 met plezier samen aan tafel gaan zitten”, klinkt het nog bij beide partijen.

Op dit moment worden enkel in Berchem nog gesprekken gevoerd voor een kartel tussen Groen en sp.a.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio