Sociaal Huis Mechelen introduceert eerste acht Pamperboxen in de stad

Sociaal Huis Mechelen introduceert eerste acht Pamperboxen in de stad

Foto: ldn

Mechelen -

De stad Mechelen en het Sociaal Huis gaan ongebruikte luiers verzamelen via Pamperboxen. Daarin kunnen mensen een overschot aan luiers kwijt, nadien worden ze aan één euro per 15 stuks verkocht aan kwetsbare gezinnen met jonge kinderen.

Het idee van de Pamperbox is heel eenvoudig. Héél wat gezinnen hebben vaak overschotten omdat hun kinderen snel uit de luiers groeien. Vanaf nu kunnen de overschotten gedeponeerd worden in de verschillende inzamelboxen in de stad.

“Ze komen in eerste instantie in het Huis van het Kind in het Sociaal Huis, in het Huis van de Mechelaar, bij de drie consultatiebureau’s voor het Jonge Kind in de stad en in de drie stedeijke kinderdagverblijven in Mechelen.

Het initiatief komt van het Sociaal Huis dat voor dit project 10.000 euro uittrekt.

Voorzitter Koen Anciaux van het Sociaal Huis zegt dat het de bedoeling is om op termijn uit te breiden naar andere locaties zoals mutualiteiten, private kinderdagverbllijven, speelgoedwinkels of kinderkledingwinkels.

De ingezamelde pampers worden één keer in de maand opgehaald bij de inzamelplaatsen, waarna ze worden verdeeld in pakketjes van 15 luiers. De diensten van het Sociaal Huis staan in voor de ophaling en de verpakking.

Meer info over de Pamperbank via www.pamperbank.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio