VRT gaat zwaar uit de bocht met ‘bloemenhoeren’: “Wat scheelt er toch met jullie?”

VRT gaat zwaar uit de bocht met ‘bloemenhoeren’: “Wat scheelt er toch met jullie?”

Foto: Facebook VRT Nieuws

Een facebookpost van VRT Nieuws doet op internet heel wat stof opwaaien. In de post werd gesproken over de jarenlange traditie van “kussende bloemenhoeren”, verwijzend naar de bloemenmeisjes bij het wielrennen. VRT Nieuws heeft in een reactie laten weten dat het om een “misplaatste grap” ging en haar excuses aangeboden.

LEES OOK. Zaterdag geen bloemenmeisjes in de Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne houdt wel vast aan traditie

“Aan de jarenlange traditie van kussende bloemenhoeren op het podium komt een einde”, had de socialemediaredacteur van dienst geschreven bij een compilatiefilmpje van iconische momenten met bloemenmeisjes. De term ‘bloemenhoeren’ schoot bij veel lezers in het verkeerde keelgat. Van “Ik hoop dat dit een foutje is, VRT?” tot #jesuisbloemenhoer: de reacties op het vrouwonvriendelijke woordgebruik zijn niet mals.

De openbare omroep heeft de post intussen verwijderd en zit duidelijk verveeld met de zaak. “Het gaat om een misplaatste grap vlak voor het publiceren van het artikel”, klinkt het in een reactie aan Het Nieuwsblad die ook op Facebook werd gepost. “Dit kan uiteraard niet en wordt intern besproken. VRT Nieuws excuseert zich hiervoor.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees