Jürgen Roelandts is schaduwkopman binnen BMC: “Greg tot in de finale bijstaan”

Jürgen Roelandts is schaduwkopman binnen BMC: “Greg tot in de finale bijstaan”

Jurgen Roelandts. Foto: Photo News

Jürgen Roelandts maakte in 2018 de overstap naar BMC, waar Greg Van Avermaet kopman is. De 32-jarige Belg verhuisde in 2008 van Jong Vlaanderen naar de Lottoploeg, toen nog Silence-Lotto. Al die tijd bleef Roelandts er, tot dit seizoen dus. Bij BMC zal de ex-Belgische kampioen als schaduwkopman uitgespeeld worden in de Omloop Het Nieuwsblad.

“Ik heb het al die tijd naar mijn zin gehad bij Lotto, maar ik was toe aan iets anders”, opende Roelandts. “Nieuwe lucht, een nieuwe omgeving, een nieuwe uitdaging. Ik kon nog bijtekenen voor twee seizoenen maar kreeg ook een aanbieding van BMC. Zij het maar voor één jaar, toch koos ik het laatste. Ik zat te veel gebeiteld bij Lotto, de overstap naar BMC zou me goed doen. Trouwens bij Lotto ging men meer en meer de kaart van de jeugd trekken. Ik ben er 32, dus die aanbieding van BMC kwam op het gepaste moment.”

“Wat mijn taak vrijdag zal zijn?”, herhaalt Roelandts. “Ik zal alvast geen kopwerk moeten doen in het begin van de koers. Ik ben binnengehaald bij BMC om Greg Van Avermaet bij te staan in de klassiekers. Dus niet alleen tijdens de Omloop Het Nieuwsblad. Bedoeling is dat ik er nog steeds bij ben wanneer de finale losbarst, maar Greg blijft natuurlijk de absolute kopman. Ik zal hier of daar wel eens zelf mijn kans mogen gaan of zelf grijpen zoals in de Ronde van Valencia waar ik de slotrit won. Ik heb om het te kunnen afmaken wel een dosis geluk nodig. En laat Greg het om één of andere reden eens afweten in de finale, dan kunnen ze bij BMC steeds op mij rekenen.”

(belga)

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.