Slachtoffer krijgt 34.500 euro voor verminking aan oor

Slachtoffer krijgt 34.500 euro voor verminking aan oor

Het slachtoffer (links) werd aangevallen door Hervé G. (rechts) Foto: ima

Oud-Turnhout / Turnhout -

Hervé G. (28) uit Turnhout is vrijdag door de strafrechter veroordeeld tot een werkstraf van 200 uren. Met een kapot wodkaglas had hij in september 2013 een man uit Oud-Turnhout verminkt.

In de buurt van de Grote Markt in Turnhout had Hervé G. het op 15 september 2013 aan de stok gekregen met een groep Albanezen. Hij kreeg rake slagen en trappen.

Na de schermutseling verdween Hervé G. en keerde terug met een kapotgeslagen wodkaglas. Zonder aarzelen stak hij Dedaj Labinot (34) uit Oud-Turnhout meermaals in het linkeroor, de neus en de buik.

De dader beweerde aanvankelijk dat het slachtoffer tot het eerste groepje behoorde. Maar dat werd formeel tegengesproken door onafhankelijke getuigen. “Van onmiddellijk uitgelokte slagen is dan ook geen sprake”, oordeelde rechter Willemijn Verhoeve. “De beklaagde maakt het niet aannemelijk dat de burgerlijke partij zware gewelddaden heeft gepleegd waardoor de feiten verschoonbaar zijn.”

Het slachtoffer krijgt een schadevergoeding van 34.582 euro. Als hij later een siliconentherapie aan het oor ondergaat, kan hij een nieuwe vordering instellen. De man is zwaar aangeslagen. “Telkens ik in de spiegel kijk, moet ik aan hem denken. Ik heb het geluk gehad dat het glas rond was, waardoor hij me niet tussen de ribben kon steken.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio