Gent knipt opnieuw een straat: Wasstraat krijgt anti-autopaaltjes

Gent knipt opnieuw een straat: Wasstraat krijgt anti-autopaaltjes

De Wasstraat (niet op deze foto) krijgt in de weke van 5 maart een rij anti-autopaaltjes.

Gent -

De Wasstraat, een straat in de woonwijk aan Dampoort, wordt geknipt voor autoverkeer. In de week van 5 maart wordt een rij anti-autopaaltjes geplaatst in het midden van de straat, ter hoogte van het park.

Dat heeft het stadsbestuur beslist. In de Wasstraat ligt een basisschool, een jeugdcentrum en een druk gebruikt speelplein, waar vzw Jong erg actief is. In de straat is de voorbije jaren al geëxperimenteerd met een leefstraat.

“De vraag om de Wasstraat autoluw te maken leeft al een aantal jaren”, zegt Filip Watteeuw (Groen), schepen van Mobiliteit. “Na overleg met bewoners, de basisschool en vzw Jong is beslist om de straat definitief te knippen.” In één beweging wordt het ook een ‘schoolstraat’. Dat betekent dat er tussen 8 en 8.30 uur geen gemotoriseerd verkeer in mag, voor de start van de schooldag.

Het knippen van straten met paaltjes lokte de voorbije jaren in Gent her en der al protest uit. Een experiment in een wijk achter het Sint-Pietersstation liep fout toen de paaltjes ook de woonwijk verdeelde in voor- en tegenstanders.

Externe links
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio