Danny stierf zogezegd natuurlijke dood in India, maar zijn organen zijn verdwenen: “Een horrorverhaal”

Niel -

Wat is er gebeurd met Danny Byltjes uit Niel? De man trok in februari 2016 voor zijn werk naar India, maar kwam nooit meer levend terug. Hij stierf er in verdachte omstandigheden: enkele van zijn vitale organen bleken verdwenen. Het Belgische gerecht is intussen een onderzoek gestart. Dat meldt VRTNWS.

Danny was nog maar één dag in India, toen hij plots onwel werd. Twee Indiase hebben hem vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Maar tijdens de rit is de man overleden. Officieel was zijn dood een natuurlijk overlijden, zo blijkt uit het autopsierapport dat opgemaakt werd in India. Danny zou een hartstilstand gekregen hebben.

Maar nadat er in ons land opnieuw een autopsie werd uitgevoerd voor hij zou worden gecremeerd, bleek hij aan een gewelddadige dood gestorven te zijn. Zijn schedel was ingeslagen en ook zijn lever was gescheurd. Als gevolg van een stomp. Maar veel schokkender: in zijn lichaam ontbraken ook zijn hart en nieren. Wellicht letterlijk gestolen om te verkopen. Het waren kwetsuren die bij leven waren toegebracht, zo blijkt nog uit het rapport.

Horrorverhaal

Ons land is intussen een onderzoek opgestart, maar dat loopt heel erg moeizaam. De Belgische speurders blijken niet welkom in India, ondanks enkele diplomatieke manoeuvres. Het moordonderzoek zit dus muurvast. En dat is erg frustrerend voor Nancy Van Son, de weduwe van Danny Byltjes, en hun zoon Jarno. Want zij zitten nog steeds met heel veel vragen. “Zolang wij niet weten wat er exact gebeurd is, kunnen we geen rust vinden”, zo vertelt ze aan VRTNWS. “Maar hoe meer details er aan het licht kwamen, hoe meer het een horrorverhaal werd.”

Chris Luyckx, de advocaat van de familie, ziet het somber in. “Dit geraakt hoe langer, hoe minder opgelost. We hebben intussen anderhalf jaar geleden geprobeerd om dit dossier in beweging te krijgen. Maar het stokt in India. Dan begint men natuurlijk van alles te veronderstellen.”

Video: VRT

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees